ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Εξάρθρωση σπείρας διακίνησης μεταναστών

Εξάρθρωση σπείρας διακίνησης μεταναστών

  Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία συμμετείχε σε δίκτυο διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών, που δραστηριοποιούνταν σε ολόκληρη την Ευρώπη, εξάρθρωσε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη.

  Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έπεσαν οκτώ Έλληνες (τρεις άνδρες και πέντε γυναίκες) σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για τα αδικήματα της «Εγκληματικής Οργάνωσης» και της « Διευκόλυνσης εξόδου μη νόμιμων μεταναστών σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

  Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, εγκέφαλος της σπείρας είναι ένας 59χρονος Έλληνας, που βρίσκεται μεταξύ των συλληφθέντων.

  Επιπλέον σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος επιπλέον 32 ατόμων, μεταξύ των οποίων και τα υπόλοιπα 5 μέλη της οργάνωσης, για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της «Σύστασης Εγκληματικής Οργάνωσης», της «Διευκόλυνσης εξόδου μη νόμιμων μεταναστών σε χωρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης» καθώς και της «Συνέργειας» στα εν λόγω αδικήματα.

  Σημειώνεται ότι τα προαναφερόμενα 5 μέλη (4 άνδρες και 1 γυναίκα) που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, έχουν ήδη συλληφθεί από την Γερμανική Αστυνομία.

  Η εγκληματική οργάνωση, που αποτελούνταν από 13 μέλη, συγκροτήθηκε τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2011, διέθετε εσωτερική ιεραρχική δομή με διακριτούς ρόλους των μελών της, ενώ είχε συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης, με κύριο χαρακτηριστικό την προώθηση μη νόμιμων μεταναστών από τη χώρα μας στην Γερμανία.

  Στο πλαίσιο της εγκληματικής της δράσης, η οποία καθοδηγούνταν από τον 59χρονο «εγκέφαλο» της οργάνωσης, συστήθηκε επιχείρηση «βιτρίνα» -, γραφείο γενικού τουρισμού με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ιδιοκτησίας 31χρονου, ο οποίος και συνελήφθη, ως μέλος της οργάνωσης.

  Τα μέλη του κυκλώματος πραγματοποιούσαν δρομολόγια στη Γερμανία με λεωφορεία του συγκεκριμένου τουριστικού γραφείου, το οποίο είχε υποστεί ειδικές τροποποιήσεις και είχαν κατασκευαστεί ειδικές κρύπτες, με σκοπό την απόκρυψη μη νόμιμων μεταναστών.

  Προκειμένου η όλη επιχείρηση να μοιάζει με ταξίδι τουριστών, χρησιμοποιούσαν εικονικούς επιβάτες, οι οποίοι έναντι χρηματικής αμοιβής των 100 ευρώ, συμμετείχαν σε αυτό.

  Η αμοιβή της οργάνωσης ανέρχονταν σε 4.000 ευρώ από κάθε μη νόμιμο μετανάστη, ενώ εκτιμάται ότι τα μέλη της αποκόμισαν από την παράνομη δραστηριότητα χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τις 600.000 ευρώ.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν τόσο στις οικίες των συλληφθέντων όσο και σε χώρους του τουριστικού γραφείου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

• Τραπεζικά βιβλιάρια καταθέσεων

• Πλήθος κινητών τηλεφώνων

• Ταξιδιωτικά εισιτήρια με προορισμό διάφορες χώρες της Ε.Ε

• Αποδεικτικά κρατήσεων ξενοδοχείων εξωτερικού

• Ημερήσια βιβλιάρια δρομολογίων τουριστικών λεωφορείων

• Πακέτα λαθραίων τσιγάρων κ.α.

  Σημειώνεται ότι τόσο ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης όσο και δύο ακόμη μέλη της, έχουν συλληφθεί ξανά κατά το παρελθόν για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών από τη Τουρκία στην Ελλάδα.

 Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να διαλευκανθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της οργάνωσης και να διακριβωθεί η τυχόν σύνδεσή της με άλλη εγκληματική οργάνωση, η οποία υποβοηθούσε το έργο της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.