ΑΔΜΗΕ: Ένας «λάθος χειρισμός» προκάλεσε το «μπλακ άουτ» στην Αττική – Αποκαταστάθηκε η βλάβη

ΑΔΜΗΕ: Ένας «λάθος χειρισμός» προκάλεσε το «μπλακ άουτ» στην Αττική – Αποκαταστάθηκε η βλάβη

Αντιμέτωποι με… μπλακ άουτ ήρθαν το πρωί της Τρίτης οι κάτοικοι στο κέντρο της Αθήνας, τον Πειραιά και τα δυτικά προάστια. Η διακοπή ρεύματος προκλήθηκε από βλάβη στο κέντρο υπερυψηλής τάσης του ΑΔΜΗΕ στο Ρουφ.

Η διακοπή ρεύματος προβλήθηκε στις 11:35 το πρωί της Τρίτης. Η αποκατάσταση της βλάβης ολοκληρώθηκε στις 12:00, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του για τη διακοπή ρεύματος ο ΑΔΜΗΕ «σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα ευρήματα στις 11.35 ετέθησαν εκτός λειτουργίας ΓΜ 150 kV με σημείο εκκίνησης τον Υποσταθμό Ρουφ, λόγω εσφαλμένου χειρισμού.

Δεν εντοπίζονται βλάβες στον εξοπλισμό, ούτε προκλήθηκε οποιοσδήποτε κίνδυνος για το προσωπικό.

Το πρόβλημα στον Υ/Σ Ρουφ αποκαταστάθηκε στις 11.42 και αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία ανάληψης φορτίων από το Δίκτυο Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ), η οποία ολοκληρώθηκε στις 11.55, οπότε και αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στη Αθήνα».

Σημειώνεται ότι διακοπή ρεύματος στο κέντρο της Αθήνας σημειώθηκε και την περασμένη εβδομάδα, εξαιτίας βλάβης στο δίκτυο μέσης τάσης της ΔΕΗ.

Που υπήρξε διακοπή ρεύματος
Διακοπή ρεύματος παρατηρήθηκε σε πολλές περιοχές της Αττικής, όπως στο κέντρο της Αθήνας, στο Βύρωνα, στην Ηλιούπολη, στο Κουκάκι, στον ΆγιοΔημήτριο, στη Νέα Σμύρνη, στο Νέο Κόσμο, τον Κορυδαλλό, την Αμφιάλη, τον Άγιο Μηνά, το Ρουφ, στην Καλλιθέα, στο Φάληρο και το Αιγάλεω.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προβλήματα δημιουργήθηκαν και στους δρόμους αφού δεν λειτουργούσαν τα φανάρια και προκλήθηκε σε πολλές περιοχές κυκλοφοριακό κομφούζιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.