Στον εισαγγελέα η αναφορά της 79 ΑΔΤΕ για «παραβίαση υποχρεώσεων περί σίτισης αλλοδαπών» της «ΠΙΕΤΡΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗ Α.Ε.»

Στον εισαγγελέα η αναφορά της 79 ΑΔΤΕ για «παραβίαση υποχρεώσεων περί σίτισης αλλοδαπών» της «ΠΙΕΤΡΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗ Α.Ε.»

Στον δρόμο προς τον εισαγγελέα παίρνουν οι αναφορές της 79 ΑΔΤΕ περί παραβιάσεων των όρων συμβατικών υποχρεώσεων της εταιρείας catering «ΠΙΕΤΡΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗ Α.Ε.» σε αλλοδαπούς που σιτίζονται σε ΚΕΠΑ της νήσου Σάμου.

Αυτό είχε καταγγείλει με έγγραφό της η 79 ΑΔΤΕ λίγους μήνες.

Όπως φαίνεται από το σχετικό έγγραφο η εταιρεία, έχει παραβεί τους όρους και τις προϋποθέσεις σίτισης, οι οποίες έχουν να κάνουν με τη μειωμένη προσφορά φρούτων όπως και τη αλλαγή του δείπνου με βραστά αυγά αντί για ομελέτα, αναγκάζοντας την 79 ΑΔΤΕ να ασχολείται με θέματα σίτισης τη στιγμή που υπάρχουν πιεστικές ανάγκες εθνικής ασφάλειας, στην τεταμένη αυτή περίοδο στα ελληνο-τουρκικά.

Συνολικά δύο εταιρείες κέτερινγκ βρίσκονται στο στόχαστρο καθώς αυτές διαχειρίζονται τη σίτιση στα κέντρα υποδοχής.

Οι δυο εταιρείες αυτές έπαιρναν μέρος στους διαγωνισμούς για όλα τα κέντρα φιλοξενίας. Τα χρήματα για τη σίτιση αλλοδαπών που δόθηκαν στην Ελλάδα για την περίοδο Αυγούστου 2016 έως τον Αύγουστο 2018 προέρχονται από έκτακτα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Η Ελλάδα από το 2015 έχει λάβει 456 εκατομμύρια σε έκτακτη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, αλλά από αυτά μόνο τα κονδύλια που δόθηκαν στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ύψους 48 εκατομμυρίων, τίθενται υπό εξέταση και κυρίως για το κατά πόσον συγκεκριμένες εταιρείες catering που ανέλαβαν το έργο αποκόμισαν δυσανάλογα κέρδη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.