Pronews
Κλείσιμο
  • Κύρια Θέματα
  • Οικονομία
  • Κόσμος
  • Κοινωνία
  • Επιστήμες
  • Ιστορία
  • Κύπρος
  • X-Files
  • Travel
  • Μύκονος
  • Ελληνική Πολιτική
    • ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
    • ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
    • ΒΟΥΛΗ
    • ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
    • ΝΔ
    • ΣΥΡΙΖΑ
    • ΚΙΝΑΛ
    • ΚΚΕ
    • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ
    • ΜΕΡΑ25
    • ΑΝΕΛ
    • ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
    • ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
    • ΛΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
    • ΜΜΕ
    • PROVOCATEUR
    • ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
    • ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
  • Αθλητισμός
    • CHAMPIONS LEAGUE
    • ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
    • ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
    • ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
    • ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • Άμυνα & Ασφάλεια
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
    • SPY NEWS
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ
    • ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
    • Γ.Ε.ΕΘ.Α
    • ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
    • ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΝΑΥΤΙΚΟ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΠΥΡΑΥΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
    • ΥΠ.ΕΘ.Α
    • ΥΠ.ΕΞ.
    • ΧΕΡΣΑΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
  • Auto - Moto
    • FUTURE
    • SPORTS CARS
    • ΑΓΟΡΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ
    • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Lifestyle
    • CELEBRITIES
    • GOOD LIFE
    • ΑΣΤΡΑ & ΖΩΔΙΑ
    • ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
    • ΜΟΔΑ
    • ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
    • ΦΑΓΗΤΟ
  • Υγεία
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ
    • ΠΡΟΙΟΝΤΑ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
    • ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
    • ΦΑΡΜΑΚΑ
    • ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
  • Θρησκεία
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΑΙΡΕΣΕΙΣ
    • ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ
    • ΒΑΤΙΚΑΝΟ
    • ΔΙΔΑΧΕΣ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
    • ΙΣΛΑΜ
    • ΚΛΗΡΟΣ
    • ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΣ
    • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
    • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • Γυναίκα
    • STYLE
    • ΓΑΜΟΣ
    • ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΠΑΙΔΙ
    • ΣΧΕΣΕΙΣ
  • Περιβάλλον
    • ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ
    • ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
    • ΚΑΙΡΟΣ
    • ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ
    • ΚΥΝΗΓΙ
    • ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΠΙΑ
    • ΦΥΣΗ
    • ΨΑΡΕΜΑ
  • Πολιτισμός
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
    • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
    • ΘΕΑΤΡΟ
    • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • Ελληνική Πολιτική
  • Αθλητισμός
  • Άμυνα & Ασφάλεια
  • Auto - Moto
  • Lifestyle
  • Υγεία
  • Θρησκεία
  • Γυναίκα
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
Menu
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • RSS
  • Τουρκία
  • Spy news
  • Ένοπλες Συγκρούσεις
  • Αεροπορία
  • Γ.Ε.ΕΘ.Α
  • Διεθνής Ασφάλεια
  • Εθνικά Θέματα
  • Πολιτική Προστασία
  • Ειδικές Δυνάμεις
  • Ελληνοτουρκικά
  • Εσωτερική Ασφάλεια
  • Ναυτικό
  • Ομογένεια
  • Προσωπικό
  • Πυραυλικά Συστήματα
  • ΥΠ.ΕΘ.Α
  • ΥΠ.ΕΞ.
  • Χερσαίες Δυνάμεις
Menu
Αγωνία για 1.800 ετοιμόρροπα κτίρια σε Αθήνα και Πειραιά
20/07/2019 - 15:31
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Αγωνία για 1.800 ετοιμόρροπα κτίρια σε Αθήνα και Πειραιά

Translate this page
  • EN
  • FR
  • DE
  • ES
  • RU
  • AR

Tην ίδια ώρα που οι γνώμες των ειδικών παίρνουν και δίνουν όσον αφορά την ετοιμότητα η όχι του κρατικού μηχανισμού στο ενδεχόμενο εκδήλωσης μεγάλου σεισμού, οι πολίτες που καθημερινά διασχίζουν τους δρόμους του κέντρου της Αθήνας διαπιστώνουν ιδίοις όμασι την ελληνική πραγματικότητα που θέλει την τύχη να καθορίζει το κατά πόσο θα έχουμε θύματα ή όχι στον επόμενο μεγάλο σεισμό της Αθήνας.

Ο σεισμός ξαναφέρνει στο προσκήνιο τα δεκάδες παρατημένα και επικίνδυνα για κατάρρευση κτίρια στην Αθήνα, τα οποία αποτελούν «ωρολογιακές βόμβες».

Το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν είναι σημερινό, καθώς ξεκινάει από τη δεκαετία του 1980, ωστόσο παρά τους σοβαρούς κινδύνους και τις προειδοποιήσεις των ειδικών, ακόμη δεν έχει υπάρξει λύση.

Μπάζα, σκουπίδια και σημάδια εγκατάλειψης είναι μια εικόνα που πλέον έχει συνηθίσει να βλέπει το μάτι των περαστικών. Μερικά γκράφιτι δίνουν χρώμα στο αδιάφορο ξεθωριασμένο καφέ. Και όλα αυτά συμβαίνουν ακόμη και σε κτίρια που βρίσκονται σε κεντρικότατους δρόμους. Διασχίζοντας την Πειραιώς, τη «γέφυρα» που ενώνει την Αθήνα με τον Πειραιά, τα εγκαταλελειμμένα κτίρια αποτελούν σήμα κατατεθέν, μια και κάθε τόσο συναντάς ακόμη ένα. Αντίστοιχο σκηνικό επικρατεί και στις γύρω περιοχές, με τον Κεραμεικό και το Μεταξουργείο να έχουν τη θλιβερή πρωτιά.

Την ίδια ώρα, δεκάδες είναι τα κτίρια που σχεδόν γέρνουν πάνω από τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Σταδίου, Αιόλου, Ερμού, Ομόνοια, Αθηνάς και η ευρύτερη περιοχή γύρω από την Πλ. Ψυρρή και το Μοναστηράκι είναι μερικά μόνο από τα σημεία που τα νεοκλασικά κτίρια απειλούν της ζωές όσων διασχίζουν το δρόμο από κάτω τους.

Μπορεί το πρόγραμμα αναστήλωσης και φροντίδας για αρκετά από αυτά τα κτίρια να είναι καθ’ οδόν, όμως η εικόνα μιλάει από μόνη της και είναι τόσο τραγική η κατάσταση κάποιων από αυτά που δε θα χρειαστεί καν μία δυνατή δόνηση για να τα ρίξει, ενδεχομένως και πάνω σε άτυχους πολίτες που βρίσκονται εκεί.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φλεβάρη σε διάστημα δύο ημερών κατέρρευσαν δύο ακατοίκητα εγκαταλελειμμένα κτίρια στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.

1.800 κτίρια – βόμβες

Όπως και σε άλλες περιπτώσεις, έτσι και στον σεισμό που «χτύπησε» την πρωτεύουσα την Παρασκευή, το αποτέλεσμα δεν φαίνεται να εξέπληξε τους κατοίκους οι οποίοι ανέμεναν ζημιές σε εγκαταλελειμμένα κτίρια της Αθήνας, όπως αυτό της Ερμού. Άλλωστε, ήταν αρκετές και οι φορές που ο δήμος είχε κληθεί να λάβει μέτρα, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να συμβεί.

Σύμφωνα με στοιχεία, από τα περίπου 1.400 εγκαταλελειμμένα κτίρια τα 200 έχουν χαρακτηριστεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος ως διατηρητέα, ενώ διπλάσια, δηλαδή σχεδόν 400, είναι αυτά που έχει χαρακτηρίσει το υπουργείο Πολιτισμού ως διατηρητέα.

Τα υπόλοιπα εκτιμάται πως είναι ακίνητα που είτε δεν έχουν δηλωθεί στο Κτηματολόγιο και φαίνονται ως αγνώστου ιδιοκτήτη είτε πρόκειται για κατοικίες οι οποίες με το πέρασμα του χρόνου και τα πολλά συμβόλαια κληρονομιάς εγκαταλείφθηκαν από τους κληρονόμους τους.

Το αλαλούμ που επικρατεί είναι χαρακτηριστικό, μια και υπάρχουν περιπτώσεις ιδιοκτητών οι οποίοι ήθελαν να το γκρεμίσουν, ωστόσο λόγω του ότι είναι διατηρητέο δεν προβλέπεται από τον νόμο, ενώ παράλληλα «μπαλάκι» γίνονται οι ευθύνες γύρω από το ζήτημα. Σε αυτές εμπλέκεται από το υπουργείο Υποδομών μέχρι την Περιφέρεια, τον δήμο και τους ίδιους τους ιδιοκτήτες.

Τα ετοιμόρροπα

Εκτός των διατηρητέων υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με ετοιμόρροπα κτίσματα μη χαρακτηρισμένα ως διατηρητέα, με τη διαδικασία χαρακτηρισμού ενός κτιρίου, συνόλου ή οικισμού να έχει μια σειρά από ιδιαιτερότητες, συγκλίσεις και αποκλίσεις μεταξύ των διαδικασιών που ακολουθούν το ΥΠΕΝ και το ΥΠΠΟΑ, αντίστοιχα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, τον Φεβρουάριο, ο τότε υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Δημαράς, δήλωσε πως «στην Αθήνα υπάρχουν 1800 κτίρια που κινδυνεύουν με κατάρρευση. Στο υπουργείο επεξεργαζόμαστε τη διαμόρφωση ενός νομοθετικού πλαισίου προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους δήμους να παρεμβαίνουν στα κτίρια που είναι επικίνδυνα και είτε να τα κατεδαφίζει είτε να τα αποκαθιστά και στη συνέχεια να τα αξιοποιεί. Επίσης, θα πρέπει να δοθούν οικονομικά κίνητρα στους ιδιοκτήτες για την αποκατάσταση των διατηρητέων κτιρίων αλλά και αντικίνητρα για όσους δεν τα συντηρούν».

Όσο αφορά στις ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί, ο Γ. Δημαράς ανέφερε ότι «στο υπουργείο επεξεργαζόμαστε το θεσμικό πλαίσιο για την ανάπλαση των πόλεων προκειμένου να αποκτήσουμε άλλου είδους πόλεις με περισσότερο πράσινο, με πράσινες διαδρομές, ποδηλατοδρόμους».

Τι λέει ο Δήμος Αθηναίων

Μετά την κατάρρευση των δύο αυτών κτιρίων τον Φλεβάρη, η δημοτική Αρχή Καμίνη εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας ότι έχει προβεί σε συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες για το σοβαρό ζήτημα των εγκαταλελειμμένων αλλά και για την αλλαγή του «απαρχαιωμένου», όπως το χαρακτήριζε, νομοθετικού καθεστώτος που τα διέπει.

Όπως αναφέρεται, το 2013 κατεγράφησαν τα εγκαταλελειμμένα κτίρια και προτάθηκαν λύσεις διαχείρισης, μέσω του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης, που προσυπέγραψαν 17 υπουργεία. Επίσης, ο δήμος κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση νόμου, για τη διαχείριση και αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων κτιρίων.

Το προτεινόμενο σχέδιο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, προβλέπει την προσωρινή δέσμευση και αξιοποίηση των κτιρίων μέχρι την απόσβεση του κόστους αποκατάστασης, σύμφωνα με τεχνικοοικονομική μελέτη βιωσιμότητας που θα εγκρινόταν από τον δήμο Αθηναίων και το Μονομελές Πρωτοδικείο (αν δεν υπήρχε η σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών). Για τον λόγο αυτό, το 2014, αναφέρει ο δήμος, συστάθηκε ομάδα εργασίας μεταξύ υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) και δήμου Αθηναίων (ΑΔΑ: 77ΔΡ0-33Ο).

Στα τέλη του 2014, συνεχίζει η ανακοίνωση, το σχέδιο νόμου ήταν ώριμο να εισαχθεί στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής, αφού είχαν ενσωματωθεί οι παρατηρήσεις όλων των συναρμόδιων υπουργείων. Μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, εγγράφως ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ζήτησε την προώθηση της διαδικασίας. Συγκροτήθηκε, εκ νέου, ανεπίσημη ομάδα εργασίας μεταξύ υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και δήμου Αθηναίων, με συμμετοχή και άλλων φορέων (όπως ΣΑΔΑΣ, Σύλλογος Ιδιοκτητών Διατηρητέων κ.ά.).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, τον Ιούλιο του 2017 αποφασίστηκε από την κυβέρνηση αυτή η ομάδα εργασίας να εκπονήσει δική της πρόταση, χωρίς πάντως έκτοτε να επανέλθει στο ζήτημα. Ενώ, προστίθεται, «η κυβέρνηση επέλεξε να εντάξει τη διαχείριση των εγκαταλελειμμένων κτιρίων στο θολό καθεστώς της νεοσύστατης εταιρίας «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ», εναντίον της οποίας ο δήμος Αθηναίων έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας».

Στην ανακοίνωση του δήμου επισημαίνεται ότι στα εγκαταλελειμμένα κτίρια υπάρχουν δύο κατηγορίες που εμπλέκεται η αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού: Η πρώτη αφορά κτίρια, που κατόπιν κάποιας καταγγελίας ή αναφοράς, βάσει του Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) «περί επικίνδυνων οικοδομών» (153/Α/1929) από άποψη στατική, δομική, υγιεινής (Υγειονομικό Περιφέρειας) και κατά του πυρός (αρμοδιότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας) ελέγχονται ως επικίνδυνα.

Τα κτίρια χαρακτηρίζονται επικίνδυνα, βάσει αυτοψίας της υπηρεσίας Δόμησης των δήμων και συγκεκριμένα από το γραφείο Επικινδύνων του Τμήματος Ελέγχου Κατασκευών. Οι εκθέσεις αυτοψίας κοινοποιούνται στον εισαγγελέα και το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Βάσει των εκθέσεων αυτών, απαιτείται άμεση λήψη προσωρινών μέτρων από τον ιδιοκτήτη και υποχρέωση του για μόνιμη άρση της επικινδυνότητας, εντός 6μηνου.

Βάσει του ΠΔ, αν ο ιδιοκτήτης δεν προβεί εμπροθέσμως στην εφαρμογή των υποδεικνυόμενων μέτρων, η Πολεοδομική Υπηρεσία προβαίνει στην άρση του κινδύνου εφαρμόζοντας τα μέτρα της αναγκαστικής εκκένωσης και της κατεδάφισης των επικίνδυνων μερών της κατασκευής, εφόσον η αχρησία δεν κρίνεται επαρκής για την αποσόβηση του κινδύνου. Η δεύτερη κατηγορία αφορά κτίρια που, αφού έχουν χαρακτηριστεί ως επικίνδυνα, έχουν κριθεί από την αρμόδια επιτροπή (τριμελής με συμμετοχή και του ΤΕΕ) ότι χρήζουν κατεδάφισης, ως ετοιμόρροπα.

Συνεργεία του δήμου Αθηναίων, για τις περιπτώσεις αυτές, έχουν ήδη προχωρήσει σε παρεμβάσεις ασφάλειας, ενώ προσφάτως κατεδάφισαν δύο τέτοια κτίρια, καταλήγει η ανακοίνωση.

Μπακογιάννης: Δεν έχει γίνει καν καταμέτρηση

Από την πλευρά του, ο τότε υποψήφιος -και νυν- δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και ο καθηγητής αντισεισμικών κατασκευών, Παναγιώτης Καρύδης, απάντησαν πως δεν έχουν καταμετρηθεί τα επικίνδυνα κτίρια της Αθήνας.

Ο καθηγητής Καρύδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι περισσότερα από 1.400 τα επικίνδυνα κτίρια στην Αθήνα και ανάφερε ότι «δεν έχει γίνει ποτέ ούτε επιθεώρηση, ούτε καταγραφή τους», με τον Κώστα Μπακογιάννη να επιβεβαιώνει ότι «δεν έχουν καν καταμετρηθεί». Πρόσθεσε ωστόσο πως «συνθέτουν τον κτιριακό μας πλούτο, αρκεί να χρησιμοποιήσουμε διάφορα εργαλεία». Σύμφωνα με τον κ. Μπακογιάννη, απαιτούνται φορολογικά κίνητρα, κίνητρα μέσω των δημοτικών τελών και μεταφορά του συντελεστή δόμησης.

Από την πλευρά του, ο κ. Καρύδης εξήγησε αναλυτικά τις αιτίες που προκαλούν την κατάρρευση αυτών των κτισμάτων και κατέθεσε προτάσεις, προκειμένου «αυτά τα επικίνδυνα κτίρια να αναγεννηθούν».

Μέχρι τότε όμως το αλαλούμ παραμένει και ο χρόνος συνεχίζει να τρέχει. Η νέα ηγεσία των αρμόδιων υπουργείων σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Δήμο θα κληθούν να αντιμετωπίσουν κι αυτή την «καυτή πατάτα».

Μπορεί χθες να μην είχαμε ευτυχώς δυσάρεστες συνέπειες από τις πτώσεις υλικών σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, ωστόσο την επόμενη φορά αυτό το οποίο θα πρέπει να απασχολήσει είναι η καλύτερη δυνατή συντήρηση αυτών των κτιρίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Pronews
Διαδωστε το αρθρο
Youtube Subscribe button
Διαβαστε ακομη

Τα δημοφιλέστερα της ημέρας

«Κλίμα» προσπαθούν να φτιάξουν οι Τούρκοι με φωτό Mirage 2000 να έχει «λοκάρει» τουρκική φρεγάτα - Ποια είναι η αλήθεια photo
«Κλίμα» προσπαθούν να φτιάξουν οι Τούρκοι με φωτό Mirage 2000 να έχει «λοκάρει» τουρκική φρεγάτα - Ποια είναι η αλήθεια
08/12/2019 - 23:43 ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
«Κλίμα» προσπαθούν να φτιάξουν οι Τούρκοι με φωτό Mirage 2000 να έχει «λοκάρει» τουρκική φρεγάτα - Ποια είναι η αλήθεια
Ποια είναι η ισχύς του Πολεμικoύ Ναυτικού σε αυτές τις δύσκολες ώρες (βίντεο) photo
Ποια είναι η ισχύς του Πολεμικoύ Ναυτικού σε αυτές τις δύσκολες ώρες (βίντεο)
08/12/2019 - 23:15 ΝΑΥΤΙΚΟ
Ποια είναι η ισχύς του Πολεμικoύ Ναυτικού σε αυτές τις δύσκολες ώρες (βίντεο)
Βίντεο: Τελική πιστοποίηση για πλήγματα αέρος-επιφανείας και αέρος-εδάφους έλαβε ο πύραυλος IRIS-T που υπηρετεί στην ΠΑ photo
Βίντεο: Τελική πιστοποίηση για πλήγματα αέρος-επιφανείας και αέρος-εδάφους έλαβε ο πύραυλος IRIS-T που υπηρετεί στην ΠΑ
08/12/2019 - 21:45 ΠΥΡΑΥΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
Βίντεο: Τελική πιστοποίηση για πλήγματα αέρος-επιφανείας και αέρος-εδάφους έλαβε ο πύραυλος IRIS-T που υπηρετεί στην ΠΑ
Διοικητής 1ης Στρατιάς Κ.Φλώρος για Τουρκία: «Τα “σκυλιά” στη γειτονιά μας αλυχτάνε αλλά θα τους τσακίσουμε στο κεφάλι» photo
Διοικητής 1ης Στρατιάς Κ.Φλώρος για Τουρκία: «Τα “σκυλιά” στη γειτονιά μας αλυχτάνε αλλά θα τους τσακίσουμε στο κεφάλι»
08/12/2019 - 20:43 Γ.Ε.ΕΘ.Α
Διοικητής 1ης Στρατιάς Κ.Φλώρος για Τουρκία: «Τα “σκυλιά” στη γειτονιά μας αλυχτάνε αλλά θα τους τσακίσουμε στο κεφάλι»
Οι επιστήμονες προειδοποιούν: Όσοι είναι πάνω από 40 χρόνων πρέπει να δουλεύουν το πολύ 3 μέρες την εβδομάδα! (upd) photo
Οι επιστήμονες προειδοποιούν: Όσοι είναι πάνω από 40 χρόνων πρέπει να δουλεύουν το πολύ 3 μέρες την εβδομάδα! (upd)
08/12/2019 - 17:10 ΥΓΕΙΑ
Οι επιστήμονες προειδοποιούν: Όσοι είναι πάνω από 40 χρόνων πρέπει να δουλεύουν το πολύ 3 μέρες την εβδομάδα! (upd)
Δείτε τι εντόπισε ο Λιαντίνης στον Ταΰγετο και το μυστήριο που εμφανίζεται κάθε πρωί στην οροσειρά photo
Δείτε τι εντόπισε ο Λιαντίνης στον Ταΰγετο και το μυστήριο που εμφανίζεται κάθε πρωί στην οροσειρά
08/12/2019 - 15:38 ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΣ
Δείτε τι εντόπισε ο Λιαντίνης στον Ταΰγετο και το μυστήριο που εμφανίζεται κάθε πρωί στην οροσειρά
«Ώρα μηδέν»: Η Άγκυρα στέλνει ερευνητικό πλοίο νότια της Κρήτης photo
«Ώρα μηδέν»: Η Άγκυρα στέλνει ερευνητικό πλοίο νότια της Κρήτης
08/12/2019 - 15:38 ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
«Ώρα μηδέν»: Η Άγκυρα στέλνει ερευνητικό πλοίο νότια της Κρήτης
«Γεράκια» εναντίον «περιστεριών» στην κυβέρνηση - Ποιοι θέλουν «χαλαρή» & ποιοι «σκληρή« στάση απέναντι στην Άγκυρα photo
«Γεράκια» εναντίον «περιστεριών» στην κυβέρνηση - Ποιοι θέλουν «χαλαρή» & ποιοι «σκληρή« στάση απέναντι στην Άγκυρα
08/12/2019 - 14:03 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Γεράκια» εναντίον «περιστεριών» στην κυβέρνηση - Ποιοι θέλουν «χαλαρή» & ποιοι «σκληρή« στάση απέναντι στην Άγκυρα
Διαβαστε ακομη

BEST OF 72h

Βίντεο: Τελική πιστοποίηση για πλήγματα αέρος-επιφανείας και αέρος-εδάφους έλαβε ο πύραυλος IRIS-T που υπηρετεί στην ΠΑ photo
Βίντεο: Τελική πιστοποίηση για πλήγματα αέρος-επιφανείας και αέρος-εδάφους έλαβε ο πύραυλος IRIS-T που υπηρετεί στην ΠΑ
08/12/2019 - 21:45 ΠΥΡΑΥΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
Βίντεο: Τελική πιστοποίηση για πλήγματα αέρος-επιφανείας και αέρος-εδάφους έλαβε ο πύραυλος IRIS-T που υπηρετεί στην ΠΑ
Αιφνιδιαστική αεροπορική νυκτερινή προσβολή του Χαφτάρ στην Μισράτα: Τίναξαν στον αέρα αποθήκη με τουρκικά όπλα photo
Αιφνιδιαστική αεροπορική νυκτερινή προσβολή του Χαφτάρ στην Μισράτα: Τίναξαν στον αέρα αποθήκη με τουρκικά όπλα
06/12/2019 - 18:00 ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ
Αιφνιδιαστική αεροπορική νυκτερινή προσβολή του Χαφτάρ στην Μισράτα: Τίναξαν στον αέρα αποθήκη με τουρκικά όπλα
Δείτε τι εντόπισε ο Λιαντίνης στον Ταΰγετο και το μυστήριο που εμφανίζεται κάθε πρωί στην οροσειρά photo
Δείτε τι εντόπισε ο Λιαντίνης στον Ταΰγετο και το μυστήριο που εμφανίζεται κάθε πρωί στην οροσειρά
08/12/2019 - 15:38 ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΣ
Δείτε τι εντόπισε ο Λιαντίνης στον Ταΰγετο και το μυστήριο που εμφανίζεται κάθε πρωί στην οροσειρά
Διοικητής 1ης Στρατιάς Κ.Φλώρος για Τουρκία: «Τα “σκυλιά” στη γειτονιά μας αλυχτάνε αλλά θα τους τσακίσουμε στο κεφάλι» photo
Διοικητής 1ης Στρατιάς Κ.Φλώρος για Τουρκία: «Τα “σκυλιά” στη γειτονιά μας αλυχτάνε αλλά θα τους τσακίσουμε στο κεφάλι»
08/12/2019 - 20:43 Γ.Ε.ΕΘ.Α
Διοικητής 1ης Στρατιάς Κ.Φλώρος για Τουρκία: «Τα “σκυλιά” στη γειτονιά μας αλυχτάνε αλλά θα τους τσακίσουμε στο κεφάλι»
Ποια είναι η ισχύς του Πολεμικoύ Ναυτικού σε αυτές τις δύσκολες ώρες (βίντεο) photo
Ποια είναι η ισχύς του Πολεμικoύ Ναυτικού σε αυτές τις δύσκολες ώρες (βίντεο)
08/12/2019 - 23:15 ΝΑΥΤΙΚΟ
Ποια είναι η ισχύς του Πολεμικoύ Ναυτικού σε αυτές τις δύσκολες ώρες (βίντεο)
Αυτή είναι η μικροκαμωμένη Φιλιππινέζα που δεν καθαρίζει... αλλά «κλείνει σπίτια»! photo
Αυτή είναι η μικροκαμωμένη Φιλιππινέζα που δεν καθαρίζει... αλλά «κλείνει σπίτια»!
06/12/2019 - 13:00 ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
Αυτή είναι η μικροκαμωμένη Φιλιππινέζα που δεν καθαρίζει... αλλά «κλείνει σπίτια»!
Κατέρριψαν οι Τούρκοι το MiG-23 στη Λιβύη με το αντιαεροπορικό τους σύστημα HISAR-A; photo
Κατέρριψαν οι Τούρκοι το MiG-23 στη Λιβύη με το αντιαεροπορικό τους σύστημα HISAR-A;
07/12/2019 - 20:50 ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ
Κατέρριψαν οι Τούρκοι το MiG-23 στη Λιβύη με το αντιαεροπορικό τους σύστημα HISAR-A;
Πρωτοσέλιδο στην μεγαλύτερη εφημερίδα της Τουρκίας το ρεπορτάζ του pronews.gr: «Αν όχι πόλεμος τώρα, πότε;»! photo
Πρωτοσέλιδο στην μεγαλύτερη εφημερίδα της Τουρκίας το ρεπορτάζ του pronews.gr: «Αν όχι πόλεμος τώρα, πότε;»!
06/12/2019 - 14:16 ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
Πρωτοσέλιδο στην μεγαλύτερη εφημερίδα της Τουρκίας το ρεπορτάζ του pronews.gr: «Αν όχι πόλεμος τώρα, πότε;»!
Σχολιαστε το αρθρο

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του discus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.

Tweets by pronewsgr

Pronews - Τελευταία Νέα

Απίστευτο και όμως αληθινό: Βικτοριανοί νόμοι απαγορεύουν τα ηλεκτρικά πατίνια σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη
09/12/2019 - 12:49
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Απίστευτο και όμως αληθινό: Βικτοριανοί νόμοι απαγορεύουν τα ηλεκτρικά πατίνια σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη
Αυτό θα είναι το βασικό πρόγραμμα του Mega
09/12/2019 - 12:48
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Αυτό θα είναι το βασικό πρόγραμμα του Mega
«Κλίμα» προσπαθούν να φτιάξουν οι Τούρκοι με φωτό Mirage 2000 να έχει «λοκάρει» τουρκική φρεγάτα - Ποια είναι η αλήθεια
08/12/2019 - 23:43
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
«Κλίμα» προσπαθούν να φτιάξουν οι Τούρκοι με φωτό Mirage 2000 να έχει «λοκάρει» τουρκική φρεγάτα - Ποια είναι η αλήθεια
Ν. Κακλαμάνης: «Απαραίτητη η συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας - Να ενισχυθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις»
09/12/2019 - 12:41
ΝΔ
Ν. Κακλαμάνης: «Απαραίτητη η συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας - Να ενισχυθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις»
Θρασεία εκστρατεία των εθνομηδενιστών εναντίον των Ελλήνων με την επιβολή ιδεολογικής τρομοκρατίας
09/12/2019 - 12:39
OPINION MAKERS
Θρασεία εκστρατεία των εθνομηδενιστών εναντίον των Ελλήνων με την επιβολή ιδεολογικής τρομοκρατίας
Προς μεγάλη νίκη Συντηρητικών και Μπόρις Τζόνσον στην Βρετανία: Διαφορά 8-15 μονάδων έναντι των Εργατικών
08/12/2019 - 22:38
ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προς μεγάλη νίκη Συντηρητικών και Μπόρις Τζόνσον στην Βρετανία: Διαφορά 8-15 μονάδων έναντι των Εργατικών
Άγκυρα: «Αν δεν μας δώσουν τα F-35 τότε θα προχωρήσουμε στα Su-35»
09/12/2019 - 12:35
ΤΟΥΡΚΙΑ
Άγκυρα: «Αν δεν μας δώσουν τα F-35 τότε θα προχωρήσουμε στα Su-35»
Έχετε αναρωτηθεί; - Γιατί κάποιες μέρες πεινάμε συνέχεια;
09/12/2019 - 12:34
ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Έχετε αναρωτηθεί; - Γιατί κάποιες μέρες πεινάμε συνέχεια;
Νέο κύμα κακοκαιρίας: Έρχεται η «Διδώ» για να «σαρώσει» τη χώρα από την Τρίτη
08/12/2019 - 20:30
ΚΑΙΡΟΣ
Νέο κύμα κακοκαιρίας: Έρχεται η «Διδώ» για να «σαρώσει» τη χώρα από την Τρίτη
ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση βρίσκεται σε σύγχυση για τα ελληνοτουρκικά»
09/12/2019 - 12:28
ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση βρίσκεται σε σύγχυση για τα ελληνοτουρκικά»
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Που και πότε θα «χτυπήσει» η «Διδώ»
09/12/2019 - 12:23
ΚΑΙΡΟΣ
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Που και πότε θα «χτυπήσει» η «Διδώ»
Χ.Ακάρ: «Εύκολα θα μοιράζαμε με την Ελλάδα τον πλούτο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου»
08/12/2019 - 19:48
ΤΟΥΡΚΙΑ
Χ.Ακάρ: «Εύκολα θα μοιράζαμε με την Ελλάδα τον πλούτο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου»
Την Τρίτη η εκδίκαση της προσφυγής του ΟΣΦΠ κατά του ΠΑΟ στο CAS για «συκοφαντική δυσφήμιση»
09/12/2019 - 12:23
ΜΠΑΣΚΕΤ
Την Τρίτη η εκδίκαση της προσφυγής του ΟΣΦΠ κατά του ΠΑΟ στο CAS για «συκοφαντική δυσφήμιση»
FERRO': H ελληνική εταιρεία υγιεινών γευστικών απολαύσεων που εξάγει το 70% της παραγωγής της!
09/12/2019 - 12:21
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
FERRO': H ελληνική εταιρεία υγιεινών γευστικών απολαύσεων που εξάγει το 70% της παραγωγής της!
Προ νέων τετελεσμένων η Ελλάδα - Τρίπολη: «Σε ισχύ η συμφωνία που υπογράψαμε με την Τουρκία»!
08/12/2019 - 18:56
ΤΟΥΡΚΙΑ
Προ νέων τετελεσμένων η Ελλάδα - Τρίπολη: «Σε ισχύ η συμφωνία που υπογράψαμε με την Τουρκία»!
Μετρό: Καθυστερήσεις λόγω τεχνικού προβλήματος στη γραμμή Αγία Μαρίνα - Δουκίσσης Πλακεντίας
09/12/2019 - 12:19
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Μετρό: Καθυστερήσεις λόγω τεχνικού προβλήματος στη γραμμή Αγία Μαρίνα - Δουκίσσης Πλακεντίας
Ποια είναι η τουρκική λέξη που επαναλάμβανε ο Ερντογάν στον Μητσοτάκη;
09/12/2019 - 12:15
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
Ποια είναι η τουρκική λέξη που επαναλάμβανε ο Ερντογάν στον Μητσοτάκη;
«Πανικός» στο πλατό της Αννίτας Πάνια - Ούρλιαζε και πετούσε ότι έβρισκε (βίντεο)
08/12/2019 - 18:51
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
«Πανικός» στο πλατό της Αννίτας Πάνια - Ούρλιαζε και πετούσε ότι έβρισκε (βίντεο)
Παναθηναϊκός: Αντιμέτωπος με κίνδυνο κυρώσεων - Η Euroleague άνοιξε πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του
09/12/2019 - 12:14
ΜΠΑΣΚΕΤ
Παναθηναϊκός: Αντιμέτωπος με κίνδυνο κυρώσεων - Η Euroleague άνοιξε πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του
Πέταξε για πρώτη φορά το τουρκικό UAV Akinci: Πάνω του θα δημιουργηθεί το πρώτο εγχώριο UCAV
09/12/2019 - 12:12
ΤΟΥΡΚΙΑ
Πέταξε για πρώτη φορά το τουρκικό UAV Akinci: Πάνω του θα δημιουργηθεί το πρώτο εγχώριο UCAV
Δέκα ενδεικτικά γεγονότα για τη πολυτάραχη ζωή του Π. Εσκομπάρ
09/12/2019 - 12:07
ΙΣΤΟΡΙΑ
Δέκα ενδεικτικά γεγονότα για τη πολυτάραχη ζωή του Π. Εσκομπάρ
Επιτέθηκαν στο γραφείο της Έλενας Ράπτη στη Θεσσαλονίκη - Πέταξαν μπογιές και έγραψαν στους τοίχους (φωτο)
09/12/2019 - 12:05
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Επιτέθηκαν στο γραφείο της Έλενας Ράπτη στη Θεσσαλονίκη - Πέταξαν μπογιές και έγραψαν στους τοίχους (φωτο)
Υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας: «Θα διαπραγματευτούμε με όλους εκτός από τους Ελληνοκύπριους»
09/12/2019 - 12:01
ΤΟΥΡΚΙΑ
Υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας: «Θα διαπραγματευτούμε με όλους εκτός από τους Ελληνοκύπριους»
120 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ πραγματοποιούν εκδήλωση με ομιλητή τον Α. Τσίπρα
09/12/2019 - 12:00
ΣΥΡΙΖΑ
120 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ πραγματοποιούν εκδήλωση με ομιλητή τον Α. Τσίπρα
Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
09/12/2019 - 12:00
ΣΥΡΙΖΑ
Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Τουρκία: Έντεκα Γάλλοι φερόμενοι τζιχαντιστές στέλνονται πίσω στη χώρα τους
09/12/2019 - 11:56
ΤΟΥΡΚΙΑ
Τουρκία: Έντεκα Γάλλοι φερόμενοι τζιχαντιστές στέλνονται πίσω στη χώρα τους
Δειτε ολα τα νεα
Pronews
© pronews.gr 2019
Επικοινωνία:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • RSS
  • Η Εταιρεία
  • Όροι χρήσης
Pixual