ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Φωτιά στην Τανάγρα: Ηρωικές οι προσπάθειες των πυροσβεστών που προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο

Φωτιά στην Τανάγρα: Ηρωικές οι προσπάθειες των πυροσβεστών που προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο

Ελαφρώς καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά στην Τανάγρα, με ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής να προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο.
Σε εξέλιξη, αλλά με ελαφρώς καλύτερη εικόνα είναι σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά στην Ασωπία Τανάγρας Βοιωτίας, η οποία εκδηλώθηκε στις 16:38 το απόγευμα της Τετάρτης, 24.07.2019 και καίει αγροτοδασική έκταση.

Η φωτιά, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, ενώ χάρη στην άμεση με μεγάλη κινητοποίηση ολοκλήρου του μηχανισμού, εκφράζονται ελπίδες ότι μπορεί να οριοθετηθεί κατά την διάρκεια της νύχτας, καθώς κόπασαν και οι ισχυροί άνεμοι πού έπνεαν νωρίτερα.

Τιτάνια επιχείρηση για να σβήσει η φωτιά
Μέχρι και το τελευταίο φως της μέρας επιχειρούσαν εκ περιτροπής 10 αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα, μαζί με τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις που συνεχίζουν το έργο της κατάσβεσης.

Σημειώνεται ότι έφτασαν ενισχύσεις σε πεζοπόρα τμήματα από τις περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Ελλάδας, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν 3 υδροφόρα οχήματα της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, 6 υδροφόρες Ο.Τ.Α., 2 μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και 2 μηχανήματα έργου της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, 1 λεωφορείο του δήμου Τανάγρας, η ΕΛ.ΑΣ, το Ε.Κ.Α.Β. και η Δασική Υπηρεσία.

Από την πρώτη στιγμή μετέβη στο σημείο που μαίνεται η φωτιά ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Π.Σ. αντιστράτηγος Κολοκούρης.

Υπενθυμίζεται ότι κατόπιν εισήγησης του επικεφαλής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων, απομακρύνθηκαν προληπτικά 2 μοναχοί από την Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία Τσάτσαρη, Ασωπίας Βοιωτίας και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) βρίσκεται ήδη στην περιοχή, διερευνώντας τα αίτια κάτω από τα οποία εκδηλώθηκε η φωτιά.

Οι εικόνες από την μεγάλη φωτιά είναι συγκλονιστικές:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.