ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αποκάλυψη: «Σάρωσαν» το Μαξίμου πριν εγκατασταθεί η νέα κυβέρνηση υπό το φόβο υποκλοπών από μυστικές υπηρεσίες!

Αποκάλυψη: «Σάρωσαν» το Μαξίμου πριν εγκατασταθεί η νέα κυβέρνηση υπό το φόβο υποκλοπών από μυστικές υπηρεσίες!

Όταν ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέλαβε το Μέγαρο Μαξίμου από τον προκάτοχό του Αλέξη Τσίπρα, αρχικά στο νεοκλασικό κτίριο της Ηρώδου Αττικού μπήκαν οι πιο στενοί και έμπιστοι συνεργάτες του και ακολούθως τοποθετήθηκε και το υπόλοιπο επιτελείο του.

Πριν γίνει όμως αυτό, πραγματοποιήθηκε όπως αναφέρει το newsbeast, σάρωση όλων των γραφείων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τυχόν υπάρχουν «κοριοί» ή άλλες συσκευές παρακολούθησης και συνακρόασης που μπορεί να είχαν τοποθετηθεί όχι αναγκαστικά από τους προηγούμενους κατόχους αλλά και από «τρίτα» μέρη όπως μυστικές υπηρεσίες άλλων χωρών.

Το ίδιο είχε κάμει και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όταν μπήκε στο Μέγαρο, χωρίς πάντως να βρεθεί κάτι το επιλήψιμο, με αποτέλεσμα όλοι οι χώροι να βρεθούν «καθαροί».

Ωστόσο από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών κατά καιρούς έχουν υπάρξει υποψίες για παρακολούθηση υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων και για το λόγο αυτό αλλάζουν συνεχώς κωδικοί και τηλεφωνικοί αριθμοί όταν πρόκειται για ευαίσθητες επικοινωνίες.

Μάλιστα πολύ πρόσφατα, αντικαταστάθηκαν όλες οι διαβαθμισμένες τηλεφωνικές συσκευές των υπουργών προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις που θα έθεταν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της χώρας, ιδίως σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο εξαιτίας της ρητορικής και των απειλών του εκ μέρους της τουρκικής πλευράς με αφορμή την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην ελληνική και την κυπριακή ΑΟΖ.

Τα πάλαι ποτέ «πορτοκαλί» τηλέφωνα που διαθέτουν υπουργοί, αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων και μια σειρά από κρατικούς αξιωματούχους έχουν αντικατασταθεί από περίπου 200 σκουρόχρωμες απόρρητες συσκευές που μεταφέρουν το σήμα μέσω ενός ασφαλούς δορυφορικού συστήματος.

Το σύστημα που ελέγχεται από τον Ελληνικό Στρατό και την ΕΥΠ

Αυτό το κλειστό σύστημα επικοινωνιών ελέγχεται πλήρως μόνο από τον Ελληνικό Στρατό και την ΕΥΠ, ενώ η πρόσβαση σε αυτό έχει διαβαθμιστεί στο ανώτατο δυνατό επίπεδο.

Οι συσκευές απόρρητων επικοινωνιών μοιάζουν αρκετά με τις αντίστοιχες που χρησιμοποιεί ο καθένας, μόνο που έχουν πλέον μια μεγάλη οθόνη στη μέση με ένα αρκετά εύχρηστο μενού στα ελληνικά, καθώς επίσης και μια μικρή κάμερα για την πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων μεταξύ των μελών της κυβέρνησης αλλά και όλων όσοι διαθέτουν αντίστοιχο τηλέφωνο. Όλοι οι προβλεπόμενοι αποδέκτες έχουν παραλάβει τα νέα τριψήφια νούμερα, καθένα εν των οποίων αντιστοιχεί και σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο.

Όπως προκύπτει από την έρευνα του newsbeast, συσκευές ασφαλείας έχουν αυτή τη στιγμή τόσο στο γραφείο όσο και στο σπίτι τους, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ενώ σίγουρα στο γραφείο τους, διαθέτουν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. Να σημειωθεί ότι η επιλογή του ποιοι θα έχουν διαβαθμισμένη συσκευή στην οικία και ποιοι όχι, δεν αφορά τα πρόσωπα αυτά καθ’ αυτά, αλλά τη θέση που κατέχουν.

Παράλληλα για ανάλογους λόγους διαθέτουν επίσης διαβαθμισμένες συσκευές ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο επικεφαλής του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης και ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγος Ανδρέας Βασιλόπουλος.

Παράλληλα «πορτοκαλί» τηλέφωνα υπάρχουν εδώ και χρόνια μεταξύ άλλων, στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας της Λάρισας, στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Στόλου, στο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Πυροσβεστικής, στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.