ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η αντιτρομοκρατική έχει χτυπήσει στη νέα γενιά αντάρτικου πόλης με τις συλλήψεις στο Βερβεντό Κοζάνης

Η αντιτρομοκρατική έχει χτυπήσει στη νέα γενιά αντάρτικου πόλης με τις συλλήψεις στο Βερβεντό Κοζάνης

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής έχουν ως προτεραιότητα τον εντοπισμό και τη σύλληψη των 4 νεαρών που εξαφανίστηκαν μετά τη διπλή ληστεία στο Βερβεντό Κοζάνης. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών «λένε» πως έχουν χτυπήσει τον κεντρικό πυρήνα της νέας γενιάς αντάρτικου πόλης και είναι βέβαιοι πως από τους 8 που πήραν μέρος στη διπλή ληστεία, αρκετοί έχουν πάρει μέρος σε πολλές επιθέσεις στην Αθήνα. Αποκορύφωμα το χτύπημα στο Μall πριν 2 εβδομάδες για το οποίο οι αστυνομικοί υποστηρίζουν πως πιθανότατα πήραν μέρος κάποιοι από τους 8 ληστές της Κοζάνης.

Την ίδια ώρα περιμένουν με μεγάλη αγωνία να εργαστηριακά αποτελέσματα από τα ευρήματα στα κλεμμένα αυτοκίνητα, τις βαλλιστικές εξετάσεις από τον οπλισμό που βρέθηκε στο μαϊμού  ασθενοφόρο, όπως επίσης και την ταυτοποίηση δειγμάτων dna.

Ο ρόλος της γυναίκας και τα κινητά

Πρόσωπο κλειδί στις τέσσερις τελευταίες εμφανίσεις της νέας γενιάς αντάρτικου πόλης, αποτελεί – σύμφωνα με αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής –  μια νεαρή γυναίκα. Συγκεκριμένα τόσο στην εμπρηστική  βόμβα που τοποθέτησαν άγνωστοι στο συρμό του μετρό στο Αιγάλεω τον περασμένο Φεβρουάριο, όσο και στην επίθεση στο εμπορικό κέντρο οι κάμερες «έκλεψαν» τη φιγούρα μιας γυναίκας. Το ίδιο και στην προχθεσινή διπλή ληστεία. Επίσης γυναίκα ήταν το κεντρικό πρόσωπο και στη ληστεία που σημειώθηκε στις 28 Νοεμβρίου στο Φιλώτα Φλωρίνης. «Από τα καρέ που έχουμε βλέπουμε μια γυναίκα νεαρής ηλικίας, γύρω στο 1.60 που έχει αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά της να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο… Προσπαθούμε τα ταυτοποιήσουμε το σωματότυπο και τα χαρακτηριστικά για να διαπιστώσουμε αν σε όλες τις περιπτώσεις είναι το ίδιο άτομο» εξηγεί στο protothema.gr αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής.

Τα κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των τεσσάρων συλληφθέντων έχουν μπει στο μικροσκόπιο των εργαστηρίων σε μια προσπάθεια να γίνει η χαρτογράφηση των κλήσεων που έκαναν και δέχθηκαν, τα σημεία από τα οποία πραγματοποιούσαν τις κλήσεις, καθώς και τους κατόχους των άλλων κινητών με τα οποία έρχονταν σε επαφή.

Αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι, σύμφωνα πάντα με τους αναλυτές, το γεγονός ότι η νέα γενιά ανταρτών πόλης έχει απλώσει τη δράση της σε όλη τη χώρα… Από την Αθήνα και την Πάρο, μέχρι τη Λαμία, το Αγρίνιο, το Βόλο τη Φλώρινα και την Κοζάνη.  Επίσης, αν και η διπλή ληστεία  το πρωί της Παρασκευής κατέληξε σε φιάσκο για τους 8 νεαρούς, ωστόσο όλα δείχνουν πως είχαν οργανωθεί με μεγάλη ακριβεία, και ουσιαστικά η αποτυχία οφείλεται στην έλλειψη εμπειρίας από τους νεαρούς με τα Καλάσνικοφ…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.