ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Παραδόθηκε ο φερόμενος χειριστής του φονικού φουσκωτού στο Πόρτο Χέλι

Παραδόθηκε ο φερόμενος χειριστής του φονικού φουσκωτού στο Πόρτο Χέλι

Λίγο πριν τις 10 το πρωί παρουσιάστηκε στο Λιμεναρχείο στο Πορτο Χέλι ο φερόμενος ως χειριστής του φουσκωτού που ενεπλάκη το βράδυ της Παρασκευής, στο θαλάσσιο τροχαίο δυστύχημα με αλιευτικό, στην περιοχή ανάμεσα στις Σπέτσες και το Πόρτο Χέλι. Από τη σύγκρουση δύο άνθρωποι που επέβαιναν στο αλιευτικό σκοτώθηκαν και μία γυναίκα τραυματίστηκε.

Η γυναίκα δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αργους, αλλά στη συνέχεια λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά της σε νοσοκομείο της Αττικής.

Σημειώνεται ότι ο χειριστής αμέσως μετά τη σύγκρουση εξαφανίστηκε και το λιμενικό ξεκίνησε την αναζήτησή του στα πλαίσια του αυτοφώρου. Σύμφωνα με το iefimerida.gr o χειριστής του σκάφους είναι γνωστός Γάλλος κτηματομεσίτης. Εχει κανονική άδεια πλοήγησης, που έχει εκδοθεί από την αρμόδια αρχή της Βουλιαγμένης και το θηριώδες φουσκωτό ταχύπλοο ανήκει στον ίδιο. Το Λιμενικό εκτιμά ότι πιθανώς πανικοβλήθηκε μετά τη φονική σύγκρουση των σκαφών στο Πόρτο Χέλι και για αυτό εξαφανίστηκε. Στο μεταξύ, σήμερα, με τη βοήθεια σόναρ αλλά και στελεχών της μονάδας υποβρυχίων αποστολών σήμερα συνεχίζονται οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενου που μπορεί να επέβαινε στο μικρό σκάφος που βυθίστηκε.

Αρνητικό το αλκοτέστ που έγινε στους επιβαίνοντες του φουσκωτού
Οι Γάλλοι υπήκοοι (που επέβαιναν στο ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος υποβλήθηκαν σε μία πρώτη αλκομέτρηση με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα ενώ επρόκειτο να γίνει και επιπλέον εξέταση στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους.

Οι Γάλλοι υπήκοοι στο πλαίσιο της προανάκρισης, κρατούνται στo λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι, ενώ με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας Ιωάννη Πλακιωτάκη, στο σημείο του συμβάντος έχουν μεταβεί ο Α’ Υπαρχηγός του λιμενικού αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης, ο Περιφερειακός Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Σπυρίδων Κοντομάρης, καθώς και ο Διευθυντής και δύο στελέχη της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), για την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες έλαβε χώρα το ναυτικό δυστύχημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πριν το δυστύχημα οι Γάλλοι τουρίστες ήταν στις Σπέτσες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.