Λέρος: Σύλληψη αλλοδαπού για εμπρησμό – Εκαψε 40 στρέμματα με πεύκα

Λέρος: Σύλληψη αλλοδαπού για εμπρησμό – Εκαψε 40 στρέμματα με πεύκα

Για εμπρησμό κατηγορείται 20χρονος αλλοδαπός που κατοικεί στο νησί της Λέρου, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λέρου, αφού σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για εμπρησμό.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας χθες το απόγευμα ο κατηγορούμενος ευρισκόμενος στην περιοχή Μερικιά Λέρου προκάλεσε πυρκαγιά, η οποία επεκτάθηκε και αποτέφρωσε πάνω από 40 στρέμματα δασικής πευκώδους έκτασης.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο αργά χθες το απόγευμα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού με την συνδρομή ελικοπτέρου.

Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω.

Τί λένε μάρτυρες για την φωτιά

Μεγάλη μάχη έδωσαν την Παρασκευή οι δυνάμεις της πυροσβεστικής που βρέθηκαν στη Λέρο, για να διασώσουν το μοναδικό πευκοδάσος του νησιού, το οποίο είχε παραδοθεί στις φλόγες από το μεσημέρι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μετανάστες από το hot spot του νησιού είχαν ανάψει ναργιλέ μέσα στα πεύκα, ενώ έπνεε… τρελός αέρας» ανέφεραν οι μάρτυρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.