Μητέρα “Τοξοβόλου”: “Ούτε δικηγόροι της χούντας δεν έβλεπαν έτσι τους πελάτες τους”

Μητέρα “Τοξοβόλου”: “Ούτε δικηγόροι της χούντας δεν έβλεπαν έτσι τους πελάτες τους”

Στο πλευρό του γιου της στέκεται η μητέρα του Γ. Μιχαηλίδη. Αποκαλύπτει τις άθλιες εικόνες που αντίκρισε στην ασφάλεια. “Είμαι αγωνιστής και έτοιμος να πληρώσω”, λέει ο νεαρός συλληφθέντας.

Η Γεωργία Μιχαηλίδου αποκαλύπτει για μία ακόμη φορά, μιλώντας στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του Alpha το βράδυ της Τρίτης τις στιγμές που έζησε, όταν αντίκρισε το γιο της, σχεδόν αιμόφυρτο, λίγο μετά την σύλληψή του.

Η είδηση της συμμετοχής στους Πυρήνες της Φωτιάς, αλλά και το βαρύ κατηγορητήριο που πλέον συνοδεύει τον γιο της Γιάννη, αποτέλεσε σοκ για την ίδια και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, ενώ όπως παραδέχεται, εις βάρος του γνωστού πλέον “Τοξοβόλου του Συντάγματος” εκκρεμούσσν τρία εντάλματα σύλληψης και για το λόγο αυτό, δεν ζούσε πλέον στο ίδιο σπίτι για παραπάνω από δύο χρόνια.

Η κα Γεωργία Μιχαηλίδου, είχε υποστηρίξει σε αποκλειστική της συνέντευξη στις “6μέρες” ότι αυτά τα παιδιά δεν έχουν ψεύδη. “Ό, τι κάνουν είναι στάση ζωής”.

Και συνέχισε: “Οταν τον είδα για πρώτη φορά την Κυριακή, έτσι παραμορφωμένο, λιποθύμησα. Είχα δέκα λεπτά στη διάθεσή μου. Νομίζω ότι και ο ίδιος δεν θα αναγνωρίσει τον εαυτό του εάν δει την φωτογραφία που κυκλοφόρησε. Κανείς δεν σκέφτηκε τους συγγενείς, τα αδέρφια του. Είναι εικόνα αυτή;”, είχε αναρωτηθεί.

Μιλώντας μάλιστα στην κάμερα του Αlpha, προσθέτει: “Τον είδα αγνώριστο. Αν περνούσε από δίπλα μου, δεν θα τον αναγνώριζα. Το χειρότερο ήταν ότι δεν μπορούσα να αγκαλιάσω το παιδί μου”.

Η ίδια περιγράφει την συνάντησή τους στα γραφεία της ασφάλειας και περιγράφει τις άθλιες συνθήκες κράτησης, τόσο του γιου της, όσο και των συγκρατούμενών του.

Η εικόνα του δεμένου με το ένα χέρι σε ένα μεγάλο τραπέζι γιου της, σε ένα δωμάτιο τυφλό, προκειμένου να αποφευχθεί η παραμικρή απόπειρα αυτοκτονίας, με πάνω από 40 αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής με κουκούλες να τον φυλάνε, προκάλεσαν την οργή της μητέρας του “Τοξοβόλου”.

Τι φοβόντουσαν ακριβώς; Ούτε δικηγόροι της χούντας δεν έβλεπαν έτσι τους πελάτες τους. Μα, δεμένος και κακοποιημένος; Ήθελα να αγκαλιάσω το παιδί μου. Είχα σκαρφαλώσει στο τραπέζι και ήθελα να του πιάσω στο χέρι”.

Παρ’ όλα τα “βασανιστήρια” που περνάει όμως τώρα, η μητέρα μιλάει για τον πρωταγωνιστή της διπλής ένοπλης ληστείας στο Βελβεντό Κοζάνης, λέγοντας:

“Αναλαμβάνει όλες τις ευθύνες του. Δεν θέλει την θυματοποιήση του. Είναι επιλογή του. Τα παιδιά αυτά είναι πολύ σταθερά στη θέση τους. Και μου είπαν ότι είναι έτοιμοι να πληρώσουν“.

Παράλληλα, η κα Μιχαηλίδου αναφέρει ότι τα τελευταία δύο χρόνια ο Γιάννης ζούσε εκτός σπιτιού, με την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση των συναγωνιστών του. “Δεν τον είχα δει καθόλου. Και στα ελάχιστα τηλεφωνήματα που έκανε στο σπίτι, μού είχε πει. Είμαι πολύ καλά, είμαι αγωνιστής, αντιστέκομαι”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr            

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.