Με αμείωτη ένταση η εισβολή: Άλλοι 140… «πρόσφυγες» έφτασαν στα νησιά μέσα σε μια ημέρα

Με αμείωτη ένταση η εισβολή: Άλλοι 140… «πρόσφυγες» έφτασαν στα νησιά μέσα σε μια ημέρα

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η φαρσοκωμωδία που εκτυλίσσεται στο Α.Αιγαίο των «διασώσεων» των «προσφύγων» που φεύγουν με κάθε μέσο από την Τουρκία για να γλιτώσουν από τον… πόλεμο και τις φονικές μάχες στην γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με την τελευταία εξέλιξη που βλέπει το φως της δημοσιότητας, από τα μεσάνυχτα και μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης έχει αναφερθεί η άφιξη άλλων 140 ατόμων: 41 στη Λέσβο, 35 στη Χίο και 64 στη Σάμο.

Συνολικά 5813 άτομα, που μετά την άφιξη τους ζήτησαν να τους χορηγηθεί άσυλο, (πρακτικά όλοι) έφτασαν και καταγράφηκαν τον Αύγουστο στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Από αυτούς, 3.866 έφτασαν στη Λέσβο, 685 στη Χίο και 1262 στη Σάμο.

Μέχρι και χθες, 3 Σεπτεμβρίου, τα μεσάνυχτα, στα νησιά πέρασαν 950 άτομα: 531 στη Λέσβο, 112 στη Χίο και 307 στη Σάμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Nωρίτερα την Τετάρτη, επεισόδια σημειώθηκαν στη Μόρια ύστερα από διαμαρτυρία των περίπου 300 ασυνόδευτων «ανηλίκων» (ή έτσι δηλώνουν) που διαμένουν εκεί και ζητούν την άμεση μετακίνησή τους από τη Μόρια. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι ανήλικοι έσπασαν την πόρτα και προς στιγμή προσπάθησαν να βάλουν φωτιά σε κάδους με σκουπίδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.