Στα 3,5 χρόνια μειώθηκε η ποινή του Αλέξανδρου Αγγλούπα για τους πυροβολισμούς σε βάρος της Γωγώς Φαρμάκη

Στα 3,5 χρόνια μειώθηκε η ποινή του Αλέξανδρου Αγγλούπα για τους πυροβολισμούς σε βάρος της Γωγώς Φαρμάκη

Χαμογελαστός έφυγε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας καθώς άκουσε τους δικαστές να μειώνουν την ποινή των 10,5 ετών, που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα για τον πυροβολισμό σε βάρος της αδελφής της πρώην συντρόφου του Όλγας Φαρμάκη, Γωγώς πριν από οκτώ χρόνια, σε φυλάκιση τριών ετών και ενός μήνα.

Το δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και οπλοχρησία, δυο ελαφρυντικά, αλλά και τη συνδρομή του άρθρου 44 παρ 3 του Ποινικού Κώδικα για την προσπάθεια του μετά τον πυροβολισμό να ανατρέψει το αποτέλεσμα της πράξης του.

Στην δικαστική αίθουσα βρέθηκε η Γωγώ Φαρμάκη αλλά όχι η αδελφή της Όλγα, η οποία αν και το μοιραίο βράδυ ήταν αυτόπτης μάρτυρας δεν κλήθηκε από το δικαστήριο με αποτέλεσμα να μην καταθέσει, όπως και στην πρωτόδικη δίκη, καθώς τότε βρίσκονταν στον Άγιο Δομίνικο αφού συμμετείχε στο Survivor.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αναβίωσαν οι δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στο διαμέρισμα των αδελφών Φαρμάκη, στο Παλαιό Φάληρο, όταν ένας καυγάς μεταξύ του τότε ζευγαριού παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή στην Γωγώ Φαρμάκη.

«Δεν θεωρώ ότι με πυροβόλησε για να μου κάνει κακό»

«Εκείνο το βράδυ ο Αλέξης είχε πει ένα ψέμα στην Όλγα και υπήρχε ένταση. Της είχε πει ότι θα μείνει στο σπίτι και βγήκε έξω. Ο Αλέξης άρχισε να παίρνει τηλέφωνα την Όλγα, μετά εμένα και δεν απαντούσαμε. Κατά τις 6 το πρωί ήρθε και για να μη γίνουμε ρεζίλι του άνοιξε» περιέγραψε η Γωγώ Φαρμάκη στην κατάθεσή της συμπληρώνοντας πως ο κατηγορούμενος ζητούσε με επιμονή το σκυλάκι τους.

«Το σκυλάκι το ήθελε για να πικάρει την Ολγα. Άκουσα να σπάνε κάτι ποτήρια. Ήμουν στη μέση της σκάλας. Του λέω τι θα γίνει; Εκείνος άρχισε να χτυπιέται, έσπρωξε το τραπεζάκι του σαλονιού
και ανέβηκα στο δωμάτιο. Ανέβηκε κι εκείνος και το σκυλί δίπλα μου. Μια που κάθισα στο κρεβάτι, μια που ήρθε δίπλα μου, ακούω ένα μπαμ και βλέπω ένα πιστόλι να πέφτει κάτω. Παγώσαμε όλοι. Μετά ξεκίνησε τρελή κούρσα να με πάνε νοσοκομείο» ανέφερε η μάρτυρας εκφράζοντας την πεποίθηση πως δεν είχε πρόθεση να της κάνει κακό. «Δε θεωρώ ότι με πυροβόλησε για να μου κάνει κακό. Είμαι σίγουρη μετά από 10 χρόνια. Ήρθε από πάνω μου για να πάρει το σκυλί. Δεν τον είδα ποτέ να βγάζει το όπλο. Δεν ξέρω να σας πω πως έγινε»είπε χαρακτηριστικά προκαλώντας βροχή ερωτήσεων από την έδρα καθώς αρχικά είχε πει πως ο κατηγορούμενος είχε βγάλει όπλο.

«Η ιστορία είναι η ίδια. Εγώ ήμουν δύσκολα τότε. Πέρασα πολύ δύσκολα. Χρησιμοποίησα κάποιες εκφράσεις που στα 34 μου χρόνια δεν θα τις έλεγα. Αν ήθελε να με σκοτώσει θα πυροβολούσε ξανά» τόνισε ενώ συμπλήρωσε πως είχε παρεξηγήσει ακομη και την πρόθεση του να πληρώσει τα νοσήλια θεωρώντας ότι ήθελε να την εξαγοράσει.

Πρόεδρος: Τι άλλαξε;
Μάρτυρας: Είδα την άλλη πλευρά του νομίσματος. Είδα ότι ήταν αυτός που έτρεχε να με πάει σε νοσοκομείο. Δεν με δέχτηκαν στο πρώτο. Και με το ζόρι με πήγε στο δεύτερο που δεν μας δεχόντουσαν. Με τραυμάτισε στη βουβωνική χώρα και η σφαίρα είχε σφηνώσει στο ιερό οστό.

«Το να έχουν ειρηνεύσει τα πράγματα είναι καλό, αλλά δε γίνεται να κάνουμε τα άσπρα μαύρα» σχολίασε η εισαγγελέας της έδρας ακούγοντας την κατάθεση της Γωγους Φαρμάκη. “Ήμουν στεναχωρημένη, είχα κακούς συμβούλους. Δεν είχα κανέναν να με ηρεμήσει. Τα έβλεπα όλα διαφορετικά. Ήθελα να τον πληγώσω, όπως με πλήγωσε. Ήθελα να ταλαιπωρηθεί όπως εγώ με πατερίτσες και αναπηρικά καροτσάκια “απάντησε η μάρτυρας.

«Δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ να βγάλω ένα πιστόλι και να πυροβολήσω έναν άνθρωπο»

«Δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ να βγάλω ένα πιστόλι και να πυροβολήσω έναν άνθρωπο» είπε στην απολογία του ο Αλέξανδρος Αγγλούπας ο οποίος περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο εισέβαλε εκείνο το βράδυ στο σπίτι της πρώην συντρόφου του μετά από τον καυγά που είχαν. Όπως είπε συνήθιζε να έχει όπλο μαζί του για λόγους ασφαλείας γιατί μετέφερε χρήματα.

«Ήμουν εκνευρισμένος έφτασα βάραγα το κουδούνι φώναζα «Όλγα άνοιξε μου» και μετά από λίγα λεπτά ήρθε μου άνοιξε μου είπε μην φωνάζεις με κάνεις ρεζίλι. Μπήκαμε αρχίσαμε έντονο διάλογο είδα δεν μπορούσαμε να βγάλουμε άκρη της και της λέω “δώσε μου το σκυλί να φύγω” μου λέει “όχι δεν θα πάρεις το σκυλί”. Ήθελα να περάσει το δικό μου τελικά την έπεισα, πήγε πάνω το είπε στη Γεωργία και η Γεωργία είπε “όχι”», ανέφερε ο επιχειρηματίας στο δικαστήριο και συνέχισε να περιγράφει καρέ καρέ τα γεγονότα όπως ο ίδιος τα έζησε .

«Άρχισα να φωνάζω, να χτυπάω μια πόρτα, μια κάσα, έσπρωξα με το πόδι το τραπεζάκι, κατέβηκε η Γεωργία και μου λέει «φύγε θα το πάρεις την άλλη εβδομάδα». Ξεκίνησα να ανεβαίνω επάνω και ήρθε και η Γεωργία. Έκατσε στο κεφαλάρι του κρεβατιού ώστε να με αποτρέψει από το να πάρω το σκύλο και όταν έφτασα επάνω τέντωσε το πόδι, έκανα μια κίνηση έβγαλα το σακάκι να βγάλω το όπλο για να το ακουμπήσω στο περβάζι και να πάρω το σκυλί. Εκείνη την ώρα που έβγαλα το όπλο ακούω ένα μπαμ , μύρισε καμένο και λέει η Γεωργία βγάζω αίμα. Εγώ ήμουν από πάνω της πήρα το όπλο να το ακουμπήσω στο περβάζι, είχα το πιστόλι στο παντελόνι και ήθελα να βγάλω το όπλο για να περάσω από πάνω της και να πάρω τον σκύλο. Ξαφνιάστηκα, μου έφυγε από τα χέρια, εκπυρσοκρότησε δεν κατάλαβα να πάτησα την σκανδάλη, να πιέστηκε; Ίσως, τι να σας πω;» είπε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προσπάθεια του να μεταφέρει την νεαρή κοπέλα στο νοσοκομείο.

«Η Γεωργία ταλαιπωρήθηκε παρά πολύ γιατί είχε ένα όνειρο να σπουδάσει και να εργαστεί στην Αμερική κι αυτό το όνειρο της το στέρησα. Πόναγε παρά πολύ θεωρώ ότι πάνω στο θυμό της είπε πράγματα που δεν τα εννοούσε. Δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ να βγάλω ένα πιστόλι και να πυροβολήσω έναν άνθρωπο επειδή δεν μου δίνει το σκυλί. Ουδέποτε είχα σηκώσει χέρι στην αδελφή της. Ουδέποτε έχω βγάλει το πιστόλι να απειλήσω έναν άνθρωπο. Δεν είχα χειροδικήσει ποτέ σε καμία σύντροφο μου, μπορεί να έχω βρίσει» τόνισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του επιχειρηματία ζητώντας όμως την αναγνώριση από το δικαστήριο της προσπάθειας του να ανατρέψει το αποτέλεσμα της πράξης του. «Δέχομαι ότι ειρηνεύσαν οι σχέσεις, δέχομαι τις αντικρουόμενες καταθέσεις και κρατώ όσα ειπώθηκαν σήμερα. Αλλά η εξέταση του όπλου έδειξε ότι ήταν σε εξαιρετική κατάσταση. Θεωρώ ενδεχόμενο το δόλο του κατηγορουμένου αλλά δέχομαι και τον ισχυρισμό του άρθρου 44 παρ.3 περί υπαναχώρησης, τον οποίο προτείνω να γίνει δεκτός από το δικαστήριο» τόνισε η εισαγγελέας προτείνοντας ουσιαστικά είτε να κριθεί ατιμώρητη η απόπειρα -όπως ορίζει το σχετικό άρθρο- είτε να δοθεί μικρότερη ποινή εξαιτίας της έμπρακτης μετανοίας που έδειξε ο δράστης, ο οποίος προσπάθησε να εμποδίσει την επέλευση του αποτελέσματος της πράξης του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.