ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η ΕΛ.ΑΣ «καθαρίζει» το κέντρο της Αθήνας: Επιχείρηση σε υπό κατάληψη κτήριο στην πλατεία Βάθης (βίντεο-φωτο) (upd)

Η ΕΛ.ΑΣ «καθαρίζει» το κέντρο της Αθήνας: Επιχείρηση σε υπό κατάληψη κτήριο στην πλατεία Βάθης (βίντεο-φωτο) (upd)

Ανανέωση (09:00)

Στη Διεύθυνση Αλλοδαπών μεταφέρονται αυτή την ώρα παράνομοι μετανάστες που διέμεναν σε κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη, από το 2016, στη συμβολή των οδών Σουρμελή – Αχαρνών και Μάγερ.

Η αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση του κτιρίου, όπου στεγαζόταν παλαιότερα σχολείο παραμένει σε πλήρη εξέλιξη, ενώ γίνεται με εισαγγελική εντολή.

Έως αυτή την ώρα έχουν καταμετρηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, περισσότεροι από 130 αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων και αρκετά παιδιά.

Στην επιχείρηση, που ξεκίνησε στις 6 το πρωί, συμμετέχουν δεκάδες αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες, ενώ παράλληλα γίνονται έρευνες, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, και για ναρκωτικά. Σημειώνεται, πάντως, ότι δεν έχει βρεθεί κάτι έως αυτή την ώρα τουλάχιστον.

Οι αλλοδαποί που διέμεναν στο κτίριο της Αχαρνών, μετά την ταυτοποίησή τους στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, πρόκειται να οδηγηθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση του υπό κατάληψη κτηρίου στη συμβολή των οδών Σουρμένη – Αχαρνών και Μάγερ, στην πλατεία Βάθης.

Το κτήριο στέγαζε το 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Αθηνών που είναι ιδιοκτησία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, η οποία λειτουργεί τα Αρσάκεια σχολεία.

Τον Ιούνιο του 2016, η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία ενημερώθηκε από κατοίκους της περιοχής, ότι άγνωστοι έσπασαν τα λουκέτα της κεντρική εισόδου και έβαλαν μέσα δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.