Το κόστος για ένα «εισιτήριο» στην Ελλάδα – Ο «χρυσός» τιμοκατάλογος των διακινητών μέσω Facebook

Το κόστος για ένα «εισιτήριο» στην Ελλάδα – Ο «χρυσός» τιμοκατάλογος των διακινητών μέσω Facebook

Οργιάζουν αυτή την περίοδο τα κυκλώματα διακινητών, τα οποία φτάνουν στο σημείο να ανεβάζουν στο Facebook τιμοκατάλογο αλλά και διαφημιστικά μηνύματα, με σκοπό να πείσουν όσο πιο πολλούς μετανάστες μπορούν να ταξιδέψουν από τα τουρκικά παράλια στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Ήρθε στο φως υλικό που αποκαλύπτει τη δράση τους στα social media, η οποία περιλαμβάνει πώληση πλαστών διαβατηρίων αλλά και γρήγορες μεταφορές μεταναστών με τζετ σκι και γιοτ.

Σέλφι. Ταξίδι με ταχύπλοο-αστραπή, με τζετ σκι. Τιμοκατάλογοι και πρόγραμμα διαθέσιμων ραντεβού αλλά και πλαστά διαβατήρια. Τα κυκλώματα διακινητών ξεπερνούν κάθε όριο και λειτουργούν σαν οργανωμένες επιχειρήσεις. Επιστρατεύουν τα social media για να προβάλουν διαφημιστικά βίντεο για τα χρυσοφόρα δρομολόγια από τα τουρκικά παράλια στα ελληνικά νησιά.

Τιμές για όλα τα βαλάντια

Οι δουλέμποροι επιχειρούν να δημιουργήσουν μία ονειρική εικόνα γύρω από τα ταξίδια, η οποία φυσικά δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Αναρτούν τις ώρες των ηλεκτρονικών ραντεβού με τους πελάτες τους και εξηγούν ότι η τιμή διαφέρει ανάλογα με την υπηρεσία.

Για ένα ταξίδι με απλή λέμβο ζητούν 1.000 ευρώ ανά άτομο.

Για ταχύπλοο με μηχανές μεγάλης ισχύος ζητούν 1.400 ευρώ για τη διαδρομή από την Αλικαρνασσό στην Κω.

Εάν το δρομολόγιο ξεκινά από την ευρύτερη περιοχή του Μαρμαρά για τη Λέσβο ζητούν 1.300 ευρώ.

Για ταξίδι με γιοτ 11 μέτρων η τιμή ανεβαίνει στα 1.500 ευρώ. Μάλιστα όπως διαφημίζουν ταξίδι με γιοτ είναι «Ασφαλές 100% από το Θεό»

Για τζετ σκι, που είναι και το πιο γρήγορο, ζητούν 2.200 ευρώ.

Ο διακινητής οδηγεί το τζετ σκι και επιβιβάζει, όπως εξηγεί, δύο άτομα για ένα ταξίδι-αστραπή.

Τεράστιος είναι ο τζίρος και από την πώληση πλαστών διαβατηρίων, τα οποία φτιάχνονται με αυστηρές προδιαγραφές για να μην ανιχνεύονται.

Το βίντεο που δημοσιεύει το OPEN, αναρτήθηκε στο Facebook, με στόχο να πείσει τους μετανάστες για την πιστότητα της αντιγραφής του διαβατηρίου. Ο πλαστογράφος βάζει το διαβατήριο σε ειδικό φωτισμό για να δείξει τις ιριδίζουσες αυτοκόλλητες ετικέτες και στη συνέχεια το περνάει από το μηχάνημα που υπάρχει στα αεροδρόμια για να δείξει ότι μπορεί να περάσει κάθε έλεγχο.

Στο μεταξύ, οι αριθμοί για το μεταναστευτικό προκαλούν μεγάλη ανησυχία. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παρέδωσε στη Βουλή στοιχεία που δείχνουν ότι 50.000 μετανάστες (Τρύπημα: 50.000 αφίξεις σε επτά μήνες) εισήλθαν στην Ελλάδα το πρώτο 7μηνο του 2019, την ώρα που τα κέντρα υποδοχής έχουν ξεπεράσει τα όρια της αντοχής τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.