Η ομάδα «Αναρχικές Συμμορίες Μητροπολιτικής Ταραχής» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο ΑΤ Ζωγράφου – Τι δήλωσαν

Η ομάδα «Αναρχικές Συμμορίες Μητροπολιτικής Ταραχής» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο ΑΤ Ζωγράφου – Τι δήλωσαν

Σε ανάληψη ευθύνης για την επίθεση 40 ατόμων στο αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου που πραγματοποιήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου, προχώρησε η ομάδα «Αναρχικές Συμμορίες Μητροπολιτικής Ταραχής».

Σύμφωνα με ανάρτησή τους σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι αντιεξουσιαστές αναφέρουν πως «ο εχθρός είναι εκεί, σε φρούρια που διασφαλίζουν την κυρίαρχη τάξη και ομαλότητα. Ένα απ’ αυτά τα φρούρια, το Α.Τ. Ζωγράφου, επιλέξαμε να στοχοποιήσουμε και να του επιτεθούμε εμπρηστικά τα ξημερώματα εκείνης της 14ης Σεπτέμβρη». Σε άλλο σημείο μάλιστα της ανάρτησης, το κείμενο σημειώνει πως πάντα υπάρχει λόγος για επιθέσεις «στα σώματα και τις υποδομές τους».

Επίθεση 40 ατόμων στο ΑΤ Ζωγράφου

Ομάδα περίπου 40 ατόμων έκανε επίθεση με βόμβες μολότοφ, εναντίον του αστυνομικού τμήματος Ζωγράφου, τα ξημερώματα του Σαββάτου 14 Σεπτεμβρίου

Η επίθεση έγινε περίπου στις 02:40 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Οι δράστες βγήκαν από τον χώρο της πανεπιστημιούπολης και πέταξαν περίπου 25 βόμβες μολότοφ, εναντίον του αστυνομικού τμήματος. Από την επίθεση δεν προκλήθηκαν ζημιές, ούτε υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Ο αστυνομικός- σκοπός του τμήματος αντιδρώντας στην επίθεση πέταξε εναντίον των δραστών χειροβομβίδα κρότου- λάμψης και δακρυγόνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές έπειτα από την επίθεση. Αργότερα και τα δύο άτομα αφέθηκαν ελεύθερα. Η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών καταδίκασε την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου και σημείωσε: «Οι μπαχαλάκηδες για ακόμα μια φορά έδρασαν αψηφώντας τόσο τις κυβερνητικές εξαγγελίες, όσο και τον νέο νόμο για το άσυλο προσπαθώντας προφανώς να κάνουν επίδειξη ισχύος. Το ότι δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για την ανθρώπινη ζωή είναι γνωστό τοις πάσι εδώ και δεκαετίες, θα τους αφήσουμε να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο;», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση των αστυνομικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.