Τρόμος στα σχολεία: Νεαροί χτύπησαν μαθητές σε Γυμνάσιο στο Π.Φάληρο – Μαθητής λιποθύμησε από ναρκωτικά στον Βόλο (upd)

Τρόμος στα σχολεία: Νεαροί χτύπησαν μαθητές σε Γυμνάσιο στο Π.Φάληρο – Μαθητής λιποθύμησε από ναρκωτικά στον Βόλο (upd)

Τι συμβαίνει με τα ναρκωτικά και τη βία στο ελληνικό σχολείο; Απανωτά περιστατικά.

Η κατάσταση στα σχολικά συγκροτήματα ανά την επικράτεια έχει ξεφύγει, ακόμα και σε περιοχές που παραδοσιακά χαρακτηρίζονται ως «καλές». Η ΕΛ.ΑΣ εκφράζει φόβους για εκτεταμένο εμπόριο ναρκωτικών σε σχολικές μονάδες κάτι που μοιραία δημιουργεί περιστατικά βίας και ανομίας.

Μια πρωτόγνωρη κατάσταση έζησαν την Παρασκευή το βράδυ ανήλικοι μαθητές έξω από σχολικό συγκρότημα του Παλαιού Φαλήρου, όταν ένα ζευγάρι νεαρών ενηλίκων, αγνώστων στοιχείων, κινήθηκε απειλητικά στο μέρος τους βρίζοντάς τους και χτυπώντας τους.

Το ζευγάρι, που τόνιζε επανειλημμένα πως είναι από το Καματερό, έπιασε έναν ανήλικο μαθητή και τον χτύπησαν επειδή ζήτησε τον λόγο της συμπεριφοράς τους.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός μαθητής, ρώτησε το ζευγάρι γιατί τους συμπεριφέρονται έτσι και τότε η κοπέλα, η οποία φορούσε γυαλιά μυωπίας και το σώμα της ήταν γεμάτο τατουάζ τον έπιασε από τον λαιμό και άρχισε να τον απειλεί χτυπώντας τον κιόλας στο πρόσωπο δύο φορές ενώ στην συνέχεια έβγαλε από την τσέπη της ένα σπρέι πιπεριού απειλώντας τον πως θα του το έριχνε στα μάτια.

O μικρός μαθητής κατάφερε και ξέφυγε από τα χέρια των δύο δραστών και έφυγε προς το σπίτι του.

Μάλιστα καθ όλη την διάρκεια του επεισοδίου το ζευγάρι τόνιζε στους ανήλικους ότι έχουν έρθει από το Καματερό, φοβίζοντας τους ότι θα τους κάνουν κακό.

Να σημειωθεί πως οι φίλοι του νεαρού μαθητή, απομακρύνθηκαν από το σημείο καλώντας ταυτόχρονα την Αστυνομία η οποία έφτασε με τρεις μηχανές της ΔΙΑΣ και ακινητοποίησε το ζευγάρι στις οδούς Εσπέρου και Ναιάδων.

Στη συνέχεια μετά και τις καταγγελίες των μαθητών οι άντρες τις ΔΙΑΣ κάλεσαν περιπολικό να προσαγάγει τους δύο δράστες όπου και τους μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα του Παλαιού Φαλήρου.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι μαθητές κάθονται έξω από το σχολείο τους και παίζουν ειδικά τις μέρες που το σχολείο είναι κλειστό. Το ίδιο ζευγάρι πριν από λίγες βδομάδες είχε επισκεφτεί το ίδιο σημείο την ώρα που βρισκόντουσαν μαθητές.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Αστυνομία εξετάζει το γεγονός της διακίνησης ναρκωτικών από το ζευγάρι στα ανήλικα παιδιά καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν καταγγελθεί κρούσματα γαι το νέο ναρκωτικό που υπάρχει στα σχολεία και επηρεάζει τις ζωές ανήλικων παιδιών από την νέα μορφή κάνναβης που έχει γίνει μόδα σε μαθητές 13 και 14 ετών και που οι dealers αλωνίζουν στα σχολεία ψάχνοντας τα θύματά τους.

Ο εφιάλτης της εισβολής των ναρκωτικών στα σχολεία αποτυπώθηκε πριν από λίγες ημέρες και σε ένα Γυμνάσιο του Βόλου, όπου η επιστάτρια βρήκε έντρομη έναν μαθητή πεσμένο στις τουαλέτες σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και μάλιστα την ώρα του μαθήματος!

Το ανησυχητικό περιστατικό συνέβη σε κεντρικό Γυμνάσιο– Λύκειο την περασμένη Δευτέρα και αποκάλυψε μετά από επίμονη έρευνα η εφημερίδα «Ταχυδρόμος». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μαθητής δοκίμασε την ώρα του διαλείμματος χασίς το οποίο φέρεται να είχε περάσει στο σχολείο ένας παλιός μαθητής του, ο οποίος είχε απομακρυνθεί πέρυσι από αυτό και φοιτά σε γειτονική σχολή.

Ο ανήλικος διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Βόλου και ενημερώθηκαν τόσο οι δικοί του γονείς όσο και όλων των μαθητών του σχολείου και οι εκπαιδευτικοί. Ωστόσο, αν και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, η τοπική Αστυνομία δεν ανακοίνωσε κάτι σχετικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προβληματισμό πρέπει να προκαλεί ότι τα περιστατικά αυτά είχαν να κάνουν με μαθητές γυμνασίου δηλαδή από 14-16 ετών.Παλιά αυτά συνέβαιναν συνήθως στις μεγαλύτερες τάξεις των «κακόφημων» Λυκείων. Δηλαδή σε 10 χρόνια τι θα συμβαίνει, θα βλέπουμε μαθητές δημοτικού υπό την επήρεια ναρκωτικών;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.