Σύροι προσπάθησαν να «πετάξουν» για Ζυρίχη παριστάνοντας τους…Ουκρανούς βολεϊμπολίστες

Σύροι προσπάθησαν να «πετάξουν» για Ζυρίχη παριστάνοντας τους…Ουκρανούς βολεϊμπολίστες

Μπροστά σε ένα τραγελαφικό περιστατικό έπεσαν οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ στο ελευθέριος Βενιζέλος, όπου Σύριοι (τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται) παρίσταναν τους…Ουκρανούς βολεϊμπολίστες για να ταξιδέψουν παράνομα στην Ελβετία.

Σύροι μετανάστες που φορούσαν αθλητικές στολές, κρατούσαν… μπάλες του βόλεϊ και παριστάνοντας τα μέλη ομάδας επιχείρησαν να πετάξουν χρησιμοποιώντας γνήσια ουκρανικά διαβατήρια για τη Ζυρίχη, πιάστηκαν στη “φάκα” των αστυνομικών του Ελευθέριος Βενιζέλος, οι οποίοι κάνουν ότι μπορούν για να συγκρατήσουν στην Ελλάδα χιλιάδες αλλοδαπούς που θέλουν να διαφύγουν.

Η σύλληψη των δέκα ατόμων πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι λίγο μετά τις 2. Η ομάδα των «Ουκρανών αθλητών» ηλικίας από 20-25 χρονών με τις στολές και τις μπάλες βόλεϊ πλησιάζει την πύλη και με τα διαβατήρια στα χέρια επιχειρούν να περάσουν τον έλεγχο.

Έδειχναν ήρεμοι καθώς τα έγγραφα ηταν γνήσια και συνεπώς δεν υπήρχε πιθανότητα κάτι να πήγαινε στραβά.

Όμως οι αστυνομικοί βλέποντας την ομάδα με τις μπάλες κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και τους σταμάτησαν για να περαιτέρω έλεγχο.

Και οι αστυνομικοί του Ε.Βενιζέλος έβγαλαν “λαβράκι” καθώς αποδείχτηκε ότι η ομάδα βόλεϊ ήταν στην πραγματικότητα αραβικής καταγωγής άτομα, που χρησιμοποίησαν αυτό το κόλπο για να ξεγλιστρήσουν από τις αρχές και να καταφέρουν να πετάξουν για την Ελβετία, κάνοντας το αδιανόητο: Να εγκαταλείψουν την Ελλάδα!

Και μόνο στην ιδέα ότι οι αλλοδαποί ήταν έτοιμοι να εγκαταλείψουν την χώρα, οι αστυνομικοί σάστισαν αρχικά, αλλά γρήγορα και με αστραπιαίες κινήσεις κατάφεραν να τους συλλάβουν και να τους κρατήσουν εντός συνόρων.

Έτσι με αυτή τη μεγάλη επιτυχία, οι αστυνομικοί κατάφεραν και συγκράτησαν στην Ελλάδα ακόμη 10 αλλοδαπούς για μόνιμη εγκατάσταση, αφού τους γνωστοποιήθηκε ότι απαγορεύεται να την εγκαταλείψουν,γιατί αυτό θα ήταν παράνομο.

Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπάλληλων Νοτιοανατολικής Αττικής Ηλίας Βρέντας, έδωσε και τα απαραίτητα συχαρίκια:

«Πολλά συγχαρητήρια στους συναδέλφους του Γραφείου Ελέγχου Διαβατηρίων του Τμήματος Ασφαλείας του Αερολιμένα Αθηνών για την σύλληψη 10 Αλλοδαπών υπηκόων Συρίας που προσπάθησαν να ταξιδέψουν με προορισμό την Ζυρίχη Ελβετίας με γνήσια Διαβατήρια Ουκρανίας άλλων ατόμων προσποιούμενοι ομάδα βόλεϋ, φορώντας ομοιόμορφη αθλητική αμφίεση κ κρατώντας στα χέρια τους δυο μπάλες βόλεϋ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι αστυνομικοί του Ελ. Βενιζέλος δείχνουν πως κατέχουν υψηλό αίσθημα ευθύνης και καθημερινά δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για την πρόληψη και την αποφυγή όλων των έκνομων ενεργειών, αλλά και στην καταστολή όταν αυτές συμβαίνουν!»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.