Παιδοκτόνος Πετρούπολης – Τι λένε οι μάρτυρες: «Το μωρό ήταν παγωμένο με χαρτοπετσέτες στο στόμα»

Παιδοκτόνος Πετρούπολης – Τι λένε οι μάρτυρες: «Το μωρό ήταν παγωμένο με χαρτοπετσέτες στο στόμα»

Με συγκλονιστικές καταθέσεις μαρτύρων άρχισε σήμερα Δευτέρα (23/09), η δίκη μητέρας και κόρης που κατηγορούνται ότι τον Φεβρουάριο του 2018 σκότωσαν και πέταξαν σε κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη το μόλις λίγων ωρών βρέφος της δεύτερης.

Με την έναρξη της διαδικασίας οι δυο κατηγορούμενες μέσω του συνηγόρου τους ζήτησαν την μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία σε παιδοκτονία για την 20χρονη και σε υπόθαλψη εγκληματία για την μητέρα της.

Σημειώνεται ότι η μητέρα παραμένει προσωρινά κρατούμενη στις φυλακές Ελαιώνα ενώ η 20χρονη σήμερα κόρη έχει αφεθεί ελεύθερη με όρους.

Πρώτος στο βήμα του μάρτυρα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ανέβηκε εργαζόμενος του ΕΚΑΒ, ο οποίος κλήθηκε στο σημείο όπου εντοπίστηκε το νεκρό βρέφος. «Πλησίασα τον κάδο, είδα μέσα το βρέφος διαπίστωσα ότι δεν βρισκόταν στη ζωή, ήταν παγωμένο και σε ακαμψία. Διάβασα μετά ότι είχε μία χαρτοπετσέτα στο στόμα, δεν θυμάμαι όμως αν την είδα ή αν απλά το διάβασα μετά», είπε ο μάρτυρας.

Στη συνέχεια ρακοσυλλέκτης που βρέθηκε στο σημείο κατέθεσε τα εξής: «Είδα μια κουρτίνα και μια σακούλα μαύρη, είχε λίγα αίματα νόμιζα ότι κάποιος είχε πετάξει κρέατα, έφυγα δεν έδωσα σημασία. Όπως έκανα να τινάξω την κουρτίνα είδα τα αίματα και το πέταξα κι έκανε γδούπο καθώς ξετυλίχθηκε η σακούλα», είπε.

Σημαντική ήταν η κατάθεση μάρτυρα ο οποίος είχε οπτική πρόσβαση στον επίμαχο κάδο. «Ήρθε ένας κύριος στον κάδο και φώναξε στη γυναίκα μου που ήταν στο μπαλκόνι: “εδώ κουβά, μωρό εδώ μωρό”, η γυναίκα μου μου είπε να κατέβω για να δω αν πρόκειται πράγματι για μωρό ή για κάποια κούκλα, άνοιξα το καπάκι του κάδου και είδα το μωρό. Μέσα στο στόμα του είχε χαρτοπετσέτες ήταν παγωμένο και ειδοποιήσαμε την αστυνομία.

Αντίκρισα ένα μωράκι μέσα σε παλιόχαρτα και σκουπίδια είναι τραγικό για μένα προσπαθώ να μην το σκέφτομαι για να μπορώ να κοιμάμαι. Ήθελα να βρεθεί αυτός που το έκανε και βοήθησα όσο μπορούσα τις Αρχές», είπε.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 7/10 με την κατάθεση της ψυχιάτρου που εξέτασε την νεαρή κατηγορούμενη μετά την πράξη της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.