ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Φιάσκο η περίφημη σύλληψη του αεροπειρατή της TWA στη Μύκονο; – «Είναι συνωνυμία» λέει ο 65χρονος που κρατείται

Φιάσκο η περίφημη σύλληψη του αεροπειρατή της TWA στη Μύκονο; – «Είναι συνωνυμία» λέει ο 65χρονος που κρατείται

Απρόσμενη εξέλιξη παίρνει η σύλληψη 65χρονου στη Μύκονο, με βάση ένταλμα σύλληψης για την αεροπειρατεία που είχε γίνει το 1985 σε πτήση της TWA.

Ο 65χρονος Λιβανέζος συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη στη Μύκονο, όταν κατά τον έλεγχο διαβατηρίων διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία του είναι ίδια με εκείνα καταζητούμενου- με ένταλμα των γερμανικών αρχών- για τη μεγάλη αεροπειρατεία που είχε γίνει το 1985, σε πτήση της TWA από την Αθήνα προς τη Ρώμη.

Τότε, οι αεροπειρατές είχαν σκοτώσει έναν Αμερικανό στρατιωτικό.

Από την πρώτη στιγμή, ο 65χρονος επέμενε ότι έχει γίνει λάθος. Συγγενείς του στον Λίβανο δήλωσαν σε ΜΜΕ ότι ο άνδρας είναι δημοσιογράφος από τη Σιδώνα, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με την αεροπειρατεία.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο δικηγόρος του 65χρονου προσκόμισε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο άνδρας εργαζόταν σε εφημερίδα του Λιβάνου πριν από 34 χρόνια, τις ημέρες που έγινε η αιματηρή αεροπειρατεία.

Οι απαντήσεις που περιμένει η αστυνομία

Πλέον, απάντηση σε αυτό το θρίλερ θα δώσουν οι γερμανικές αρχές. Η Ελληνική Αστυνομία έχει στείλει στη Γερμανία τα δακτυλικά αποτυπώματα και άλλα στοιχεία του 65χρονου που συνελήφθη στη Μύκονο, προκειμένου να εξακριβωθεί αν πρόκειται για τον καταζητούμενο για την αεροπειρατεία ή αν πράγματι πρόκειται για συνωνυμία.

Ο 65χρονος συνεχίζει να κρατείται προσωρινά στη Σύρο, με εντολή εισαγγελέα. Ο Λιβανέζος οδηγήθηκε εκ νέου στον εισαγγελέα Εφετών και η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Συμβούλιο Εφετών, ενώ αναμένεται η απάντηση από τις γερμανικές αρχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.