Στην είσοδο του λιμανιού της Κυλλήνης εντοπίστηκε η νάρκη

Στην είσοδο του λιμανιού της Κυλλήνης εντοπίστηκε η νάρκη

Πάρα πολύ κοντά στην είσοδο του λιμανιού της Κυλλήνης εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε η νάρκη από τους δύτες της Ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού σήμερα στο λιμένα της Κυλλήνης, βρέθηκε και εξουδετερώθηκε υποθαλάσσια νάρκη γερμανικού τύπου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με εκρηκτική γόμωση και απενεργοποιημένο πυροκροτητή.

       

Οι ενέργειες εντοπισμού και ανέλκυσης διήρκησαν δυο ημέρες λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των ιδιαιτεροτήτων του πυθμένα.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν συνολικά δέκα εννέα άνδρες των Ομάδων Εξουδετέρωσης Ναρκών της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) , δέκα άνδρες της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών (ΜΥΑ) του Λιμενικού Σώματος και ιδιώτες της περιοχής.

     

Το προσωπικό της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών έχει εκτελέσει 230 αποστολές εξουδετέρωσης πυρομαχικών την τελευταία πενταετία.

Το προσωπικό της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών έχει εκτελέσει 230 αποστολές εξουδετέρωσης πυρομαχικών την τελευταία πενταετία.

Η νάρκη είχε ανασυρθεί την Τρίτη στο αλιευτικό καταφύγιο των Λεχαινών. Σύμφωνα με πληροφορίες άνθρωποι του Πολεμικού Ναυτικού την είχαν δέσει σε πλοιάριο στο λιμεναρχείο της Κυλλήνης και κατευθύνονταν προς τα ανοιχτά για να την εξουδετερώσουν μέσω ελεγχόμενης έκρηξης.

Όμως, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, η νάρκη λύθηκε και χάθηκε στη θάλασσα!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.