Πρώην αστυνομικός διευθυντής Μυτιλήνης: «Το νησί απειλείται από μια υγειονομική βόμβα»

Πρώην αστυνομικός διευθυντής Μυτιλήνης: «Το νησί απειλείται από μια υγειονομική βόμβα»

Ο πρώην αστυνομικός διευθυντής Μυτιλήνης Παναγιώτης Βαλέσης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημόσια υγεία στο νησί.

Όπως αναφέρει οι αλλοδαποί που μπαίνουν στο νησί και οι περισσότεροι καταλήγουν στη Μόρια, δεν ελέγχονται υγειονομικά.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ελλάδα 9,43» ο πρώην Αστυνομικος διευθυντής Παναγιώτης Βάλεσης ανέφερε χαρακτηριστικά. «Αυτή την ώρα το νησί απειλείται από μια υγειονομική βόμβα.

Σε ένα κολαστήριο που στοιβάζονται 13.000 άνθρωποι δεν υπάρχει βιολογικός καθαρισμός για τα λύματα ενώ καθημερινά δεν μπορούν να ελεγχθούν υγειονομικά οι πρόσφυγες επειδή έχουν αποχωρήσει οι γιατροί.

Όποιοι μπαίνουν στο νησί δεν ελέγχονται υγειονομικά και από το 2015 έχουν αυξηθεί τα διάφορα νοσήματα».

Τεταμένη η κατάσταση στον καταυλισμό των μεταναστών στη Μόρια

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια στιγμή η κατάσταση στον καταυλισμό των προσφύγων στη Μόρια, αν και επέστρεψε η ηρεμία, παραμένει κρίσιμη, καθώς υπάρχουν φόβοι για νέα επεισόδια μετά και την τραγωδία της Κυριακής όταν μία γυναίκα έχασε τη ζωή της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.