ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυτός είναι ο τιμοκατάλογος των Τούρκων διακινητών – Πόσο κοστίζει να περάσεις παράνομα στην Ελλάδα με γιοτ πολυτελείας

Αυτός είναι ο τιμοκατάλογος των Τούρκων διακινητών – Πόσο κοστίζει να περάσεις παράνομα στην Ελλάδα με γιοτ πολυτελείας

Η χώρα βρίσκεται αυτή τη στιγμή αντιμέτωπη μ’ένα δεύτερο κύμα παράνομης μετανάστευσης που έχει «πνίξει» τα νησιά του Αιγαίου.

Η πολιτεία αλλά και η ΕΕ φαίνονται αδύναμες να αντιδράσουν μπροστά στους εκβιασμούς του Ρ.Τ.Ερντογάν ο οποίος ανοιγοκλείνει όποτε θέλει την κάνουλα των παράνομων μεταναστών αυξάνοντας η μειώνοντας τις ροές κατά βούληση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεση της κυριακάτικη εφημερίδα ο φάκελος που έχει προωθηθεί από τις μυστικές υπηρεσίες προς “τα πάνω” , περιέχει στοιχεία των τελευταίων εβδομάδων, για τις κινήσεις των δουλεμπορικών δικτύων, τα οποία δρουν σε στενή συνεργασία με την Άγκυρα, αποτελόντας όργανο της πολιτικής της.

Μάλιστα έχουν και ειδικό τιμοκατάλογο όπου προσφέρουν τις «υπηρεσίες τους» με διάφορα μέσα, από μία…ταπεινή βάρκα μέχρι πολυτελές γιοτ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν:

  • Υπολογίζεται ότι πριν ξεκινήσει η εισβολή των Τούρκων στη Συρία, υπήρχαν ήδη πάνω από 30.000 Σύριοι πρόσφυγες που ήθελαν να περάσουν στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι αν όχι όλοι προέρχονταν από την περιοχή του Ιντλίμπ.
  • Με την απόλυτη κάλυψη των τουρκικών αρχών οι 30.000 Σύριοι πέρασαν από το Ιντλίμπ στη Σμύρνη, μέσα σε λίγες ημέρες! Υπήρξαν ημέρες το τελευταίο διάστημα που διαπιστώθηκε μετακίνηση 5.000 προσφύγων προς τη Σμύρνη.
  • Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, αυτή τη στιγμή το σύνολο των 30.000 ,αναμένει την μετάβαση του σε Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο.
  • Οι πληρωμές των ποσών στα κυκλώματα διακίνησης γίνονται με μετρητά σε τράπεζα η οποία είναι πασίγνωστη και στην Ελλάδα, λόγω της δραστηριοποίησής της και στη χώρα μας!
  • Μετά από την πληρωμή πρόσφυγες και μετανάστες ομαδοποιούνται σε “μικτές ομάδες” των 50 ατόμων. Αναμένουν την “αποστολή” διαμένοντας είτε σε ξενοδοχεία ,είτε σε σκηνές σε περιοχή των μικρασιατικών παραλίων η οποία βρίσκεται απέναντι από θέρετρο της Λέσβου. Η περιοχή κατονομάζεται στο ενημερωτικό των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών.
  • Ιδιαίτερη σημασία για το πως αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι το ζήτημα , είναι το γεγονός ότι ακόμη κι αν τουρκική ακταιωρός συλλάβει τους μετανάστες κατά τη διάρκεια του πλου τους εντός τουρκικών χωρικών υδάτων, αμέσως μετά η τουρκική ακτοφυλακή τους αφήνει ελεύθερους!

Ο τιμοκατάλογος έχει ως εξής:

•Λέσβος με φουσκωτό 1000 ευρώ

•Σάμος με φουσκωτό 1000 ευρώ

•Χίος με φουσκωτό 1100 ευρώ

•Φαρμακονήσι με φουσκωτό 1100 ευρώ

•Πλους με ταχύπλοο σκάφος προς όλα τα νησιά 1300 ευρώ.

•Κως με τζετ σκι 1500 ευρώ

•Με τουριστικό γιοτ για όλα τα νησιά 2200 ευρώ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

•Με γιοτ…πολυτελείας για όλα τα νησιά 3.000 ευρώ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.