ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Θεσσαλονίκη: 19 συλλήψεις για διαμαρτυρίες σε τουρκικό προξενείο και αεροδρόμιο – Οδηγούνται στον εισαγγελέα

Θεσσαλονίκη: 19 συλλήψεις για διαμαρτυρίες σε τουρκικό προξενείο και αεροδρόμιο – Οδηγούνται στον εισαγγελέα

Συνολικά 19 άτομα συνελήφθησαν και αναμένεται να οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενοι για δύο διαμαρτυρίες στον αύλειο χώρο του προξενείου της Τουρκίας και στον αερολιμένα «Μακεδονία».

Αναλυτικότερα, όσον αφορά την υπόθεση του αεροδρομίου συνελήφθησαν επτά άτομα, πέντε άνδρες και δύο γυναίκες, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους αφορά το αδίκημα της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας, που διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος.

Όπως έγινε γνωστό, προέβησαν σε διαμαρτυρία, αργά χθες το απόγευμα, κοντά στα εκδοτήρια των Τουρκικών Αερογραμμών (Turkish Airlines) φωνάζοντας συνθήματα και ανοίγοντας πανό. Προσήχθησαν λίγο αργότερα από αστυνομικούς κι ενώ επιχείρησαν να απομακρυνθούν από το σημείο με λεωφορείο, ενώ μετά την εξέτασή τους από αστυνομικούς συνελήφθησαν.

Είχε προηγηθεί λίγες ώρες νωρίτερα η διαμαρτυρία 12 ατόμων (11 άνδρες και μία γυναίκα) στον αύλειο χώρο του προξενείου της Τουρκίας, που συνελήφθησαν διότι ξεδίπλωσαν πανό ενάντια στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, φωνάζοντας συνθήματα αλληλεγγύης στον κουρδικό λαό. Η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους αφορά τα πλημμελήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της έκθεσης σε κίνδυνο αντιποίνων (άρθρο 141 Π.Κ.).

Με αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε ιστοσελίδα που φιλοξενεί απόψεις αντιεξουσιαστών και αναρχικών έγινε γνωστό ότι τα άτομα που συμμετείχαν στις παραπάνω διαμαρτυρίες είναι μέλη των αυτοαποκαλούμενων αναρχικών συλλογικοτήτων «Ρουβίκωνας», «Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης» και «Pueblo».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ενόψει της μεταγωγής των συλληφθέντων στην εισαγγελία έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης από άτομα του αντιεξουσιαστικού και αναρχικού χώρου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.