ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

«Κόκκινος» συναγερμός στην ΕΥΠ για «τσουνάμι» ισλαμιστών στην Ελλάδα

«Κόκκινος» συναγερμός στην ΕΥΠ για «τσουνάμι» ισλαμιστών στην Ελλάδα

Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές αρχές μετά την τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία, καθώς από τους βομβαρδισμούς έχουν χτυπηθεί αρκετές φυλακές όπου κρατούνταν ισλαμιστές του ISIS και υπάρχει ενδεχόμενο να περάσουν από τη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ελληνική Αστυνομία προγραμματίζει μία μεγάλη άσκηση με αντικείμενο την εξάσκηση στις διαδικασίες εντοπισμού των φανατικών ισλαμιστών που επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα ή ίσως βρίσκονται στην Ελλάδα.

Στην συγκεκριμένη άσκηση θα πάρουν μέρος 100 στελέχη της Αστυνομίας, της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και υπεύθυνοι σωφρονιστικών καταστημάτων.

Ο “κόκκινος συναγερμός” στην ΕΥΠ, η οποία ενισχύει τα κλιμάκια της στον Έβρο και αποστέλλει ειδικά κλιμάκια στα νησιά του Βορείου Αιγαίου που ουσιαστικά δέχονται τον όγκο των μεταναστών που φεύγουν από την Τουρκία, έγκειται στο γεγονός πως ελλοχεύει ο κίνδυνος να υπάρξει κύμα Ισλαμιστών του ISIS, με προορισμό την Ευρώπη, από το μεταναστευτικό δρόμο του Αιγαίου.

Άλλωστε ο φόβος να πέσουν στα χέρια των Τούρκων Στρατιωτών αλλά και των Ισλαμιστών ανταρτών που τους υποστηρίζουν οι φυλακές που κρατούνται από τους Κούρδους οι πρώην πολεμιστές του Ισλαμικού Κράτους ανάμεσά τους και υψηλόβαθμα στελέχη του Αρχηγού του Χαλιφάτου Αλ Μπαγντάτι, είναι άμεσος και κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι θα γίνει σε αυτή την περίπτωση, καθώς το πλέον πιθανό είναι πολλοί από τους “τρελούς του θεού” να αφεθούν ελεύθεροι με προορισμό μάλιστα την “Γηραιά Ήπειρο”.

Σημειώνεται η εν λόγω άσκηση δεν έχει ως στόχο μόνο τον εντοπισμό τζιχαντιστών που έρχονται στην Ελλάδα από τα τουρκικά παράλια, αλλά το πώς θα μπορούν να αντιμετωπιστούν και κρίσεις που μπορεί να εκδηλωθούν είτε στη νησιωτική χώρα είτε στην Ηπειρωτική.

Ήδη είχε δοθεί εντολή αυξημένης επιτήρησης στα νησιά όπου καθημερινά φτάνουν εκατοντάδες μετανάστες και άμεσου εντοπισμού τυχόν «μοναχικών λύκων» για τους οποίους υπάρχει σήμα από μυστικές υπηρεσίες άλλων χωρών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για το λόγο αυτό η ΕΥΠ λαμβάνει τα μέτρα της, έχοντας στα χέρια της επικαιροποιημένους καταλόγους με μαχητές του “Ισλαμικού Κράτους”, που κατάγονται από χώρες της Ευρώπης, κυρίως της Κεντρικής και είναι πιθανό στην συνέχεια να επιστρέψουν στις χώρες τους, μέσω της Ελλάδας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.