Ληστές έκαναν γυαλιά – καρφιά το σχολείο κωφών στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Ληστές έκαναν γυαλιά – καρφιά το σχολείο κωφών στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Καταστροφές σε σχολείο κωφών, παράρτημα του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, προκάλεσαν άγνωστοι, κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου.

Οι δράστες μπήκαν μέσα στο σχολείο στην οδό Κομνηνών 86 στο Πανόραμα και κατέστρεψαν ό,τι βρήκαν.

«Παραβιάστηκε ο ξενώνας όπου διαμένουν τα παιδιά, μπήκαν στα δωμάτιά τους, άνοιξαν τα συρτάρια και πέταξαν τα πάντα κάτω, βρήκαμε τις πόρτες από τα γραφείο των επιμελητών σπασμένες, διαρρηγμένες, έσπασαν την οθόνη από μια επίπεδη τηλεόραση, άνοιξαν παράθυρα και έκαναν μεγάλες δολιοφθορές.

Έσπασαν πόρτες και βγάλανε τις κλειδαριές. Πήγαν στα υπόγεια όπου εκεί έχουμε πλυντήρια που πλένουμε τα ρούχα των παιδιών, έσπασαν και εκείνη την πόρτα, μπήκαν στην αίθουσα του συντηρητή όπου είναι κλειδωμένη η πόρτα, την έσπασαν όλη ανοίγοντας μια μεγάλη τρύπα.

Πήραν ένα κομπρεσέρ και εργαλεία με τα οποία άνοιξαν άλλους χώρους, μέχρι και κούφωμα πόρτας ξήλωσαν» κατήγγειλε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών του παραρτήματος Θεσσαλονίκης, Κώστας Βλαχούδης.

Το σχολείο φυλάσσεται από Δευτέρα ως Πέμπτη από ιδιωτική ασφάλεια. Σύμφωνα με τον διευθυντή δεν υπάρχει φύλαξη από την Παρασκευή το απόγευμα που κλείνει το σχολείο ως την Δευτέρα το πρωί που ξανανοίγει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο σχολείο φοιτούν περίπου 70 παιδιά και διαμένουν στο οικοτροφείο συνολικά 8 τα οποία το Σαββατοκύριακο φεύγουν. Από το σχολείο σύμφωνα με τον διευθυντή εκλάπη μόνο ένα κομπρεσέρ και εργαλεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.