Με… συνέπεια απέναντι στις καταλήψεις οι φοιτητές

Με… συνέπεια απέναντι στις καταλήψεις οι φοιτητές

«Φουντώνουν» οι φοιτητικές κινητοποιήσεις με φόντο την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου αλλά και τις επικείμενες αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στην ανώτατη εκπαίδευση, όπως τη θέσπιση ανώτατου ορίου φοίτησης.

Οι φοιτητές μετά την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους έστειλαν τα πρώτα προειδοποιητικά… μηνύματα προς το υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση για τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση. Πριν από λίγες ημέρες, το Οικονομικό πανεπιστήμιο καθώς και άλλες πανεπιστημιακές σχολές έκλεισαν μετά από καταλήψεις των φοιτητών.

Στα πανεπιστημιακά ιδρύματα βρίσκεται σε εξέλιξη νέος γύρος γενικών συνελεύσεων. Ήδη έχουν αποφασιστεί καταλήψεις σε σχολές όπως το Πάντειο, το Γεωπονικό, σε τμήματα του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ, σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη κ.α.

Οι φοιτητές μετά τις τελευταίεςα κινητοποιήσεις τους τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις, ανανέωσαν το «ραντεβού» τους στους δρόμους για αύριο Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, έχει προγραμματιστεί νέο συλλαλητήριο για τις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια ενώ την ίδια ημέρα οι φοιτητικοί σύλλογοι θα δώσουν το παρών και στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα στις έξι το απόγευμα στο ίδιο σημείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την Παρασκευή στις 11 το πρωί, οι φοιτητές θα συγκεντρωθούν στο υπουργείο Παιδείας μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους από όλη την Ελλάδα απαιτώντας την άμεση μετεγγραφή και στήριξη όλων των φοιτητών που έχουν καταθέσει αίτηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.