Συνελήφθη 55χρονος για πορνογραφία ανηλίκων

Συνελήφθη 55χρονος για πορνογραφία ανηλίκων

Στη σύλληψη ενός 55χρονου άνδρα στη Θεσσαλονίκη προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση πορνογραφικού υλικού ανηλίκων.

Μετά από πληροφορίες που έφτασαν στις ελληνικές Αρχές από τον Εθνικό Οργανισμό Αγνοουμένων και Εκμεταλλευομένων Παιδιών των Η.Π.Α και ανάλυση του σχετικού ψηφιακού υλικού, προέκυψε πως ο δράστης που διακινούσε το υλικό πορνογραφίας είχε έδρα του τη χώρα μας.

Ακολούθησε άρση του απορρήτου των επικοινωνιών μετά από σχετικό βούλευμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών με αποτέλεσμα να καταφέρουν οι αρχές να φτάσουν στα ίχνη του 55χρονου.

Άνδρες της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος πραγματοποίησαν την Τετάρτη έρευνα στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη, όπου βρήκαν χιλιάδες αρχεία εικόνας και βίντεο με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, με τον 55χρονο να συλλαμβάνεται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

  • Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

«Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου, σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος ημεδαπού, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διαβιβάστηκαν αναφορές του Εθνικού Οργανισμού Αγνοουμένων και Εκμεταλλευομένων Παιδιών των Η.Π.Α. (National Center of Missing and Exploited Children), με τις οποίες χορηγήθηκαν πληροφορίες αναφορικά με κατοχή και διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων από χρήστη του διαδικτύου που βρίσκονται εντός της ελληνικής επικράτειας.

Ακολούθησε ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων και των ψηφιακών δεδομένων, κατά την οποία προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη εμπίπτουν στο πεδίο αρμοδιότητας ελληνικής εταιρίας παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφωνίας. Άμεσα, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία διέταξε την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, εκδίδοντας σχετικό βούλευμα. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε αλληλογραφία με την εμπλεκόμενη εταιρία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφωνίας, καθώς και με παρόχους μέσων κοινωνικής δικτύωσης του εξωτερικού και προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του ημεδαπού και ο τόπος διαμονής του, σε περιοχή της Βορείου Ελλάδος.

Στη συνέχεια, λόγω τοπικής αρμοδιότητας, η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος και χθες (23 Οκτωβρίου 2019), πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του ημεδαπού όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

• (15) σκληροί δίσκοι,

• (3) φορητές ηλεκτρονικές συσκευές (τάμπλετ) και

• (4) κινητά τηλέφωνα.

Από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια, βρέθηκαν αποθηκευμένα χιλιάδες αρχεία εικόνας και βίντεο με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων και ο ημεδαπός συνελήφθη εντός των ορίων της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε τακτικό Ανακριτή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακή εξέταση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.