Χαμός στο Α.Αιγαίο: 580 αλλοδαποί μέσα σε τρεις ημέρες έφτασαν χωρίς κανένα πρόβλημα στα νησιά

Χαμός στο Α.Αιγαίο: 580 αλλοδαποί μέσα σε τρεις ημέρες έφτασαν χωρίς κανένα πρόβλημα στα νησιά

Στο λιμάνι της Χίου μεταφέρθηκαν με πλωτό του λιμενικού και οι υπόλοιποι 27 παράνομοι μετανάστες που εντοπίστηκαν το μεσημέρι σε ιστιοφόρο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά των Ψαρών.

Τέσσερις επιπλέον αλλοδαποί που επέβαιναν και αυτοί στο ίδιο ιστιοφόρο και έχρηζαν νοσοκομειακής περίθαλψης, είχαν μεταφερθεί νωρίτερα με άλλο πλωτό του λιμενικού στο λιμάνι της Βολισσού στη Χίο.

Δύο από αυτούς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, ενώ οι άλλοι δύο εξήλθαν από αυτό.

Το ιστιοφόρο σκάφος μεταφέρθηκε στη Χίο ρυμουλκούμενο από αλιευτικό.

Στο μεταξύ πεντακόσιοι ογδόντα τρεις παράνομοι μετανάστες μεταφέρθηκαν σε 17 διαφορετικά περιστατικά από τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής έως και σήμερα.

Επιπλέον πάνω από 300 άτομα έφτασαν το ίδιο διάστημα στα νησιά του Αιγαίου και τον Εβρο.

Υπενθυμίζεται ότι μόνο σήμερα τα ξημερώματα περί τους 116 αλλοδαποί συνολικά, μεταφέρθηκαν σε Αλεξανδρούπολη, και Σάμο σήμερα τα ξημερώματα.

Πάνω από 1000 αλλοδαποί σε μια εβδομάδα μπήκαν στην Ελλάδα

Από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 20 προς 21 Οκτωβρίου μέχρι και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 28 προς Τρίτη 29 Οκτωβρίου, σύμφωνα με στοιχεία της γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου, πέρασαν συνολικά 1297 άτομα που καταγραφόμενα στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και φυσικά ζήτησαν άσυλο.

Συγκεκριμένα στη Λέσβο πέρασαν 632, στη Χίο 162 και στη Σάμο 503.

Σήμερα, από τα μεσάνυχτα και μέχρι τις 3 το μεσημέρι στη Λέσβο είχαν περάσει 95, στη Χίο 52 και στη Σάμο 97.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου προστασίας του πολίτη, στα νησιά του βορείου Αιγαίου στις 26 Οκτωβρίου ήταν στη Λέσβο 16.669 πρόσφυγες και μετανάστες (14.431 στον καταυλισμό του ΚΥΤ), στη Χίο 5.051 (4.749 στο ΚΥΤ) και στη Σάμο 6.248 (6.047 στο ΚΥΤ).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.