ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κρήτη :Η δράση της συμμορίας και η έρευνα στο εγκληματολογικό

Κρήτη :Η δράση της συμμορίας και η έρευνα στο εγκληματολογικό

Μετά τις διώξεις του εισαγγελέα σε βάρος των 8 που συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής στο πλαίσιο της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης στη Μεσαρά με τα εντυπωσιακά ευρήματα των 220 κιλών χασίς και του οπλοστασίου, το ενδιαφέρον των ερευνών επικεντρόνεται στο εγκληματολογικό της ΕΛΑΣ στην Αθήνα.

Τα ευρήματα της επιχείρησης σε χωριά του Ηρακλείου, στα νότια του νομού περνούν από το  κόσκινο των εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛΑΣ προκειμένου από τη μία να εντοπιστεί αν τα καλάσνικοφ έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές πράξεις και από την άλλη τον προορισμό των ναρκωτικών. Η έρευνα της τοπικής ΕΛΑΣ δεν σταμάτησε με τη έφοδο σε σπίτια που ανήκουν σε γνωστές οικογένειες της περιοχής, αλλά συνεχίζεται καθώς η υπόθεση δεν έχει κλείσει ακόμη.

Η δικογραφία

Σύμφωνα με την δικογραφία οι 8 είχαν γίνει …συμμορία τουλάχιστον το τελευταίο δίμηνο με την δράση τους να αναπτύσσεται από την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών μέχρι την κλοπή και την πώληση αγροτικών μηχανηματών και φυσικά την αγοραπωλησία πολεμικού υλικού.

Ηγετικό ρόλο στην οργάνωση είχε ο 38χρονος από τις Ατσιπάδες που σύμφωνα με τη δικογραφία ήταν εκείνος που είχε αναλάβει το ζωτικότερο κομμάτι της δράσης της όπως ήταν η ανάπτυξη του … πελατολογίου όσον αφορά στις παράνομες αγοραπωλησίες των ναρκωτικών, των όπλων και των γεωργικών μηχανημάτων.

Η οργάνωση

Τον ρόλο των  διακινητών είχαν αναλάβει από κοινού όλοι πλην του 77χρονου από τις Ατσιπάδες και του 43χρονου γιου του που αναζητείται καθώς επίσης και του νεαρού Αφγανού που εξυπηρετούσε άλλες ανάγκες της συμμορίας.

Όσον αφορά στο ρόλο του 43χρονου – για τη σύλληψη του οποίου η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό – είχε να κάνει με την αποθήκευση και την συσκευασία των ναρκωτικών τα οποία διακινούσε η οργάνωση. Συγκεκριμένα τα ναρκωτικά αποθηκεύονταν σε χώρο στο σπίτι του 77χρονου πατέρα του ο οποίος είχε αναλάβει χρέη φύλακα. Όποτε λάμβανε  παραγγελία ο 43χρονος μετέφερε από την αποθήκη την ποσότητα των ναρκωτικών η οποία και έφτανε μέσω των διακινητών στον τελικό αποδέκτη. Σημειώνεται ότι όπως διαπιστώθηκε ποσότητες ναρκωτικών είχε κρύψει και στο σπίτι της μητέρας του.

Τέλος ο 20χρονος Αφγανός είχε αναλάβει χρέη βοσκού στο ποιμνιοστάσιο των δυο νεαρών αδερφών από τις Ατσιπάδες ενώ είχε εντολή να εξαφανίσει ότι παράνομο υπήρχε μέσα στη στάση σε περίπτωση αστυνομικού ελέγχου.

Οι διώξεις

Και οι 8 κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Όσον αφορά στις επιμέρους κατηγορίες τα δυο νεαρά αδέρφια από τις Ατσιπάδες (20 και 26 ετών) κατηγορούνται για παράνομη κατοχή όπλων με σκοπό την τέλεση κακουργηματικών πράξεων καθώς επίσης και για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Ο 77χρονος και ο 43χρονος γιος του που αναζητείται κατηγορούνται για κατοχή και αποθήκευση ιδιαίτερα μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών καθώς και για κατοχή και εμπορία όπλων

Ο 38χρονος και ο 48χρονος αδερφός του κατηγορούνται ο μεν πρώτος για αποθήκευση ναρκωτικών από δράστη που λειτουργούσε κατ’ επάγγελμα και ο δεύτερος για παράνομη κατοχή όπλων, φυσιγγίων και πολεμικού υλικού.

Όσον αφορά στον 55χρονο από το Μοριά και τον 21χρονο γιο του σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράνομη κατοχή πυρομαχικών.

Τέλος ο 28χρονος Αφγανός κατηγορείται για παράνομη είσοδο στη χώρα. Οι 8 αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου προκειμένου να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr            

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.