Την Τρίτη 19/02/2013 αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή Λευκάδας ο Προϊστάμενος και δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας με έδρα την Πάτρα, οι οποίοι -οι δύο υπάλληλοι- συνελήφθησαν να χρηματίζονται με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Και οι τρεις οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα και είναι υπό κράτηση. Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν είναι, παθητική δωροδοκία, εκβίαση σε βάρος 57χρονου επιχειρηματία, απιστία περί την υπηρεσία κ.α.

Απαιτούσαν 15.000 ευρώ από έμπορο αγροτικών προϊόντων της Λευκάδας για την «τακτοποίηση» των φορολογικών εκκρεμοτήτων του. Πρόκειται για δύο υπαλλήλους του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας που συνελήφθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής στη Λευκάδα να έχουν λάβει σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα το συγκεκριμένο ποσό. Οι συλληφθέντες είναι οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ Χρήστος Βελέντζας και Παναγιώτης Κανελλής.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής με πλήρη μυστικότητα συνελήφθη και ο Περιφερειακός Διοικητής του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδος Νικόλαος Μπρίνιας. Η υπόθεση βρίσκεται ήδη στο γραφείο του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη που έχει δώσει εντολή διερεύνησης. Το περιστατικό προκάλεσε πανελλαδική αίσθηση στους κύκλους των εφοριακών και των συναλλασσομένων με το ΣΔΟΕ. Και οι τρεις κατηγορούνται για δωροληψία και εκβίαση και θα παραμείνουν κρατούμενοι μέχρι την Τρίτη το πρωί, οπότε θα απολογηθούν στον ανακριτή Λευκάδας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr