ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυτή είναι η ράτσα σκύλου που επιλέγουν ο στρατός και τα σώματα ασφαλείας – Δείτε γιατί (βίντεο)

Αυτή είναι η ράτσα σκύλου που επιλέγουν ο στρατός και τα σώματα ασφαλείας – Δείτε γιατί (βίντεο)

Ο στρατός αλλά και τα σώματα ασφαλείας, επιλέγουν μία συγκεκριμένη ράτσα σκύλου για να εκπαιδευτεί για διάφορα…πόστα.

Ο σκύλος της φυλής Μαλινουά χαίρεται να εργάζεται – Είναι πρόθυμος, συνεργάσιμος, οξυδερκής, δραστήριος, είναι ο σκύλος που κρέμεται από τα χείλη του κηδεμόνα του

Έχει επιλεγεί από τα Σώματα Ασφαλείας και τον Στρατό ως σκύλος φύλαξης, ανίχνευσης και ανεύρεσης ναρκωτικών και εκρηκτικών.

Στα κυναθλήματα «ακτινοβολεί» τόσο, ώστε αφήνει τους «αντιπάλους» στη σκιά του.

Πρόθυμος, συνεργάσιμος, οξυδερκής, δραστήριος, είναι ο σκύλος που κρέμεται από τα χείλη του ιδιοκτήτη/κηδεμόνα του όπως αναφέρει η Ιουλία Τούντα για το ygeiamou.gr.

Ο εκτροφέας και εκπαιδευτής σκύλων, Παναγιώτης Γιαννιώτης, μας παρουσιάζει τον σκύλο της φυλής Μαλινουά.

«Το Μαλινουά ανήκει στους βελγικούς ποιμενικούς και είναι ένας εκ των τεσσάρων τύπων της φυλής (Μαλινουά, Γκρένενταλ, Τερβίρεν, Λακενουά).

Το 1881 ιδρύθηκε στο Βέλγιο ο πρώτος όμιλος βελγικών ποιμενικών, και ξεκίνησε την αρχική απογραφή των σκύλων.

Εμφάνιση

Το Μαλινουά είναι ένας ισορροπημένος, τετράγωνος σκύλος. Συγκεκριμένα, παρατηρώντας τον από το πλάι, η πάνω γραμμή του σώματος με τα μπροστινά πόδια φαίνονται σαν να σχηματίζουν τετράγωνο.

Είναι σκύλος μεσαίου μεγέθους, τα αυτιά είναι τριγωνικά και στητά.

Ο αρσενικός είναι πιο εντυπωσιακός σε σύγκριση με το θηλυκό. Το τρίχωμά του είναι κοντό και πυρόξανθο, με μαύρη μάσκα, μαύρα αυτιά, και δεν έχει ανάγκη μεγάλης περιποίησης.

Υγεία

Είναι σκύλος με καλή υγεία και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Χαρακτήρας – Προσωπικότητα

Η ευφυΐα του και η αστείρευτη διάθεση να κάνει πράγματα σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη του, τον κάνει ιδανικό σκύλο εργασίας. Είναι φυλή που μπορεί να κάνει οποιοδήποτε κυνάθλημα σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο που επιλέγεται κατά κόρον από τα Σώματα Ασφαλείας και τον Στρατό όλου του κόσμου (ανίχνευση ναρκωτικών, εκρηκτικών, φύλαξη χωρών, κτλ).

Μπορεί να συμβιώνει αρμονικά μέσα στην οικογένεια, αρκεί από πολύ νωρίς να γίνει η απαραίτητη κοινωνικοποίηση. Με τα παιδιά μπορεί να δημιουργήσει άριστες σχέσεις.

Δεν ενδείκνυται για ανθρώπους που δεν έχουν τον απαραίτητο χρόνο να ασχοληθούν μαζί του, καθώς μπορεί να γίνει νευρικός.

Εκπαίδευση

Η εκπαίδευσή του είναι απαραίτητο να ξεκινήσει σε μικρή ηλικία για να μπουν σωστές βάσεις, ούτως ώστε να αποφύγουμε μελλοντικές ανεπιθύμητες συμπεριφορές.

Πρέπει να έρθει σε επαφή, από πολύ νωρίς, με τα όποια ερεθίσματα θα συναντήσει στο υπόλοιπο της ζωής του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε γενικές γραμμές είναι ένας σκύλος ανθρωποκεντρικός, ακούραστος, ατρόμητος, δυνατός, γεμάτος ζωντάνια. Είναι η καλύτερη παρέα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.