Συνελήφθη ύποπτος για την επίθεση στις Σκουριές Χαλκιδικής

Συνελήφθη ύποπτος για την επίθεση στις Σκουριές Χαλκιδικής

Στη σύλληψη ενός άνδρα, με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας, για συμμετοχή στην επίθεση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, στις Σκουριές Χαλκιδικής, προχώρησε η αστυνομία. Αλλοι 31 προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία εναντίον τους, ενώ αναμένεται και ταυτοποίηση του γενετικού υλικού από ευρήματα στην περιοχή.

Η επίθεση στις εγκαταστάσεις έγινε στη 1 τα ξημερώματα της Κυριακής και οι περίπου 40 δράστες ήταν οπλισμένοι με καραμπίνες και βόμβες μολότοφ και πυροβόλησαν τα τζάμια του φυλακίου του εργοταξίου.

Τέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν τραυματισμένα στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου Χαλκιδικής, μετά την εισβολή κουκουλοφόρων οι οποίοι βιαιοπράγησαν εναντίον των φρουρών και έβαλαν φωτιά στις εγκαταστάσεις, καίγοντας οχήματα και γραφεία.

Εκπρόσωπος του Κέντρου Υγείας ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι από τους τέσσερις, οι τρεις έφυγαν μετά την παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ ένας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πολυγύρου. «Πράγματι, μας έφεραν έναν 27χρονο άντρα με εκδορές και επιφανειακά, πλην όμως όχι επικίνδυνα, τραύματα. Παραμένει για νοσηλεία στο νοσοκομείο, όμως η υγεία του είναι σε καλή κατάσταση» επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, λίγο μετά τα μεσάνυχτα «σημειώθηκε επίθεση από ομάδα περίπου 40 ατόμων, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, με χρήση εύφλεκτου υλικού και βομβών μολότοφ σε εργοτάξιο προετοιμασίας εξόρυξης μεταλλευμάτων-χρυσού, στις Σκουριές Χαλκιδικής. Προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε μηχανήματα, κοντέινερ και οχήματα».

Οι δράστες, φεύγοντας έφραξαν με κορμούς δέντρων την πρόσβαση προς τις εγκαταστάσεις, στη διασταύρωση Παλαιοχωρίου και Μεγάλης Παναγίας, ώστε να εμποδίσουν την έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, πέρα από τις μολότοφ που δεν ανεφλέγησαν, τα βεγγαλικά-πυρσούς και τα κενά μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό, που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών στο σημείο, εντοπίστηκαν επίσης μία κουκούλα προσώπου «full face», κηλίδες αίματος, υπολείμματα τσιγάρων, ένας πυρσός και μία χειρουργική μάσκα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.