ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αυτές είναι οι 6 καταλήψεις-στόχοι της ΕΛ.ΑΣ – Μένουν ακόμα 45!

Αυτές είναι οι 6 καταλήψεις-στόχοι της ΕΛ.ΑΣ – Μένουν ακόμα 45!

Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσαν να υπάρχουν 56 υπό κατάληψη κτήρια εκ των οποίων τα 15! μόνο σε μία περιοχή. Με λίγα λόγια μέχρι πρότινος όποιος ήθελε μπορούσε να καταλάβει ένα κτήριο με το «έτσι θέλω» και να μένει εκεί αρκεί να επικαλούνταν ακροαριστερούς ιδεολογικούς λόγους.

Έξι κτίρια βρίσκονται στο «μάτι του κυκλώνα» για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Μέσα σε αυτά και η κατάληψη «Κ ΒΟΞ» που είναι και έδρα της αναρχικής συλλογικότητας του Ρουβίκωνα.

Τα έξι κατειλημμένα κτίρια, τα οποία έχει θέσει ως «στόχο» το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αποκαλύπτει ο τηλεοπτικό σταθμός «ΣΚΑΪ», μία ημέρα μετά το τελεσίγραφο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προς τους καταληψίες.

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για κτίρια, τα οποία βρίσκονται στις παρακάτω οδούς:

  1. Ζαΐμη
  2. Μπουμπουλίνας
  3. Δερβενίων
  4. Μπενάκη
  5. Στουρνάρη
  6. Θεμιστοκλέους (Κ ΒΟΞ)

Την ίδια ώρα, σ’ όλη την Αττική υπάρχουν 45 κατειλημμένα κτίρια, εκ των οποίων τα 15 βρίσκονται στην περιοχή των Εξαρχείων.

Τους τελευταίους μήνες έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 11 επιχειρήσεις εκκένωσης, ενώ εκκρεμούν ακόμη οκτώ εισαγγελικές εντολές για εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη Θεσσαλονίκη, παράλληλα, υπάρχουν επτά καταλήψεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.