ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Φθιώτιδα: Αντιδράσεις των κατοίκων για τη μεταφορά αλλοδαπών – «Όχι νέα Αμυγδαλέζα το Αυλάκι» (βίντεο)

Φθιώτιδα: Αντιδράσεις των κατοίκων για τη μεταφορά αλλοδαπών – «Όχι νέα Αμυγδαλέζα το Αυλάκι» (βίντεο)

Κάτοικοι στο Αυλάκι Φθιώτιδας αντέδρασαν στη μεταφορά αλλοδαπών σε παλιό εργοστάσιο, δίπλα στο χωριό.

Κλιμάκιο από εκπροσώπους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του ΔΟΜ και της Αστυνομίας επισκέφθηκε το παλιό εργοστάσιο ΒΟΜΒΥΞ, για έλεγχο καταλληλότητας. Μόλις ενημερώθηκαν για αυτό, κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο σημείο, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο να μεταφερθούν αλλοδαποί δίπλα στο Αυλάκι, στο πλαίσιο του σχεδίου της κυβέρνησης για τη διαχείριση του προσφυγικού/ μεταναστευτικού.

Κάτοικοι έκαψαν λάστιχα και έβαλαν πανό με το σύνθημα «Όχι νέα Αμυγδαλέζα το Αυλάκι», ενώ βγαίνοντας από το παλιό εργοστάσιο, το κλιμάκιο κλήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των ντόπιων. «Να μεταφέρετε στην κυβέρνηση ότι δεν θα δεχτούμε 2.000 πρόσφυγες δίπλα σε ένα χωριό 320 κατοίκων. Υπάρχουν καταλληλότερες λύσεις και τις έχουμε προτείνει. Ας τις δεχτούν γιατί εδώ δεν θα έρθει κανείς. Εδώ θα γίνει Κούγκι, θα έχουμε πόλεμο. Αυτό είναι μια απλή προειδοποίηση. Αυτό να μεταφέρετε στο Υπουργείο», είπε μεταξύ άλλων στα μέλη του κλιμακίου ο αντιδήμαρχος Στυλίδας, Δημήτρης Ψάρρης.

Αντίστοιχη τοποθέτηση έκανε και η δήμαρχος Στυλίδας, Βιργινία Στεργίου. «Θέλω να πιστεύω ότι ήρθαν για αναγνωριστική επίσκεψη και ότι θα δεχθούν την πρόταση του δήμου, για εγκατάσταση προσφύγων σε άλλο κοντινό σημείο, ώστε να μη δημιουργηθεί αναστάτωση στο χωριό», δήλωσε μεταξύ άλλων η δήμαρχος και εξέφρασε την αντίθεσή της στο ενδεχόμενο να πάνε δίπλα στο Αυλάκι οι πρόσφυγες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.