Έτοιμοι για πόλεμο με την ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται πως είναι οι ακροαριστεροί των Εξαρχείων οι οποίοι σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για νεκρούς και προειδοποιούν πως ο Δεκέμβρης θα είναι «μήνας οργής» προαναγγέλοντας ουσιαστικά βίαια επεισόδια κι αφήνοντας υπόνοιες τρομοκρατικής δράσης.

Μια “πολιτική δήλωση” τύπου μανιφέστο από την αυτοαποκαλούμενη “Οργάνωση Αναρχική Δράση” απαντά με απειλές στην κυβερνητική δράση και τονίζουν πως “Αν η δεξιά θέλει νεκρό, αυτή τη φορά δε θα είναι από το δικό μας στρατόπεδο”

“Στις 20 Νοέμβρη, μέσα σε μια κίνηση δημιουργίας εντυπώσεων, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκδίδει έκτακτο πολεμικό ανακοινωθέν δίνοντας τελεσίγραφο στους καταληψίες να εγκαταλείψουν τα κτήριά τους μέσα στις επόμενες 15 μέρες. Όμως η εικόνα που δημιουργεί είναι πολύ πιο δυνατή σε επίπεδο νοημάτων. Σ

την πραγματικότητα ο επικεφαλής της κατασταλτικής τρομοκρατίας Μιχάλης Χρυσοχοίδης, βγαίνει στο δημόσιο βήμα και με μια ανακοίνωση που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα ένα πρωθυπουργικό διάγγελμα, δίνει διορία μέχρι την 6η Δεκέμβρη σε κάθε μαχόμενη δύναμη, να εγκαταλείψει το πεδίο του αντικαθεστωτικού-ανατρεπτικού αγώνα, υπογράφοντας άτυπα δήλωση αποκήρυξης και μετάνοιας.

Η δεξιά κουστωδία έχει το θράσος να απειλεί ευθέως όλο το αντικαθεστωτικό κίνημα, δίνοντας του τελεσίγραφο ανήμερα της επετείου δολοφονίας ενός συντρόφου που αποτελεί σημαία της εξέγερσης ενάντια στην καταπίεση, την εκμετάλλευση και τη βαρβαρότητα της καταστολής.

Όπως είχε το θράσος παραμονές της επετείου μνήμης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, να εισβάλλει με τις κατοχικές δυνάμεις της Δημοκρατίας σε πανεπιστημιακά ιδρύματα χτυπώντας φοιτητές και νεολαίους. Και όλα αυτά τη στιγμή που γινόμαστε μάρτυρες της πιο ποταπής αντεπαναστατικής στρατηγικής των τελευταίων χρόνων.

Οι ένστολοι θύλακες της εξουσίας, κατ’ εντολή του υπουργείου Τρομοκρατίας, βγαίνουν σεργιάνι, διψασμένοι για αίμα. Βασανίζουν και απειλούν, παραβιάζουν κάθε προσωπικό δεδομένο και δικαίωμα, κατοπτεύυουν τις κινήσεις μας, συλλαμβάνουν, λοιδορούν και φυλακίζουν αγωνιστές. Το σύγχρονο κυνήγι μαγισσών είναι εδώ και στήνει νέες πυρές.

Είναι ο χρόνος και ο τόπος που ο καθένας και η καθεμιά από εμάς πρέπει να αποφασίσει τί πραγματικά είναι και τί υποστηρίζει. Είναι η στιγμή που καθένας μας πρέπει να πάρει μια μεγάλη απόφαση: μάχομαι ή όχι μέχρι το τέλος. Η δική μας απάντηση είναι μία. Τελεσίγραφα η επανάσταση δεν δέχθηκε ποτέ! Οι 15 μέρες δε μπορούν παρά να είναι η αντίστροφη μέτρηση του πολέμου.

Ενός πολέμου που ζητά μανιωδώς η εξουσία, για να ξεκαθαρίσει μια και καλή με τις κοινωνικές αντιστάσεις. Για να προχωρήσει ανενόχλητη προς την ισοπέδωση κάθε αξίας και ηθικής υπόστασης των εκμεταλλευομένων. Σε αυτόν τον πόλεμο οφείλουμε να είμαστε όλοι παρόντες.

Αυτή τη στιγμή δεκάδες περιφερειακές εξεγέρσεις ανατρέπουν την καπιταλιστική σταθερότητα και τη μονοπωλιακή εγγύηση του κρατισμού. Έχουμε χρέος να κρατήσουμε αναμμένη τη φλόγα της εξεγερτικής αμφισβήτησης στα δικά μας εδάφη. 11 χρόνια μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη και μέσα σε ένα κλίμα παγκόσμιας γενικευμένης αναταραχής και αποσταθεροποίησης στη Χιλή, τη Βολιβία, την Κολομβία, το Εκουαδόρ, το Χόνγκ Κόνγκ, τη Συρία, το Ιράκ, το Ιράν κ.α., η εξουσία προσπαθεί εκ των προτέρων να νομιμοποιήσει κοινωνικά μια ακόμη αιματοχυσία σε περίπτωση γενικευμένου αναβρασμού. Και αυτό γιατί το εγχώριο επαναστατικό κίνημα αποτέλεσε ιστορικά τον φωτεινό σηματοδότη των εξεγέρσεων.

Αν η δεξιά θέλει νεκρό, αυτή τη φορά δε θα είναι από το δικό μας στρατόπεδο.

Φτάνοντας στο σημείο μηδέν δεν έχουμε να διαπραγματευτούμε τίποτε λιγότερο από τα πάντα. Ενισχύουμε τις επαναστατικές διεργασίες. Συμμετέχουμε στις καταλήψεις, τις δομές και τις διαδικασίες αγώνα. Δημιουργούμε ομάδες άμεσης δράσης και ένοπλης προπαγάνδας. Αναβαθμίζουμε συλλογικά τα εργαλεία ανάλυσης και χαρτογράφησης του εχθρού και αναλαμβάνουμε δράση. Κατεβαίνουμε στους δρόμους και συγκρουόμαστε με το υπάρχον.

Σπάμε το φόβο και τον τρόμο στην πράξη. Παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Στέλνουμε την αλληλεγγύη μας στους φυλακισμένους συντρόφους, συνεχίζοντας τον αναρχικό αγώνα για πράξεις του οποίου βρίσκονται αιχμάλωτοι. Όσο για τους καταζητούμενους συντρόφους Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη, Γιάννη Μιχαηλίδη και Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου η σκέψη και η δράσεις μας φωτίζουν το κάθε παράνομο βήμα τους προς την ελευθερία.

Η ύπαρξη μας είναι αδιαπραγμάτευτο ιστορικό καθήκον

Η επανάσταση πρώτα και πάντα με κάθε κόστος και απώλεια

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καλούμε κάθε συλλογικότητα, οργάνωση, σχήμα, ατομικότητα να μετατρέψει το Δεκέμβρη σε μήνα οργής και επίθεσης ενάντια στην κρατική καταστολή και τη μηδενική ανοχή. Στις 6 Δεκέμβρη δεν τελειώνει τίποτα. Όλα τώρα αρχίζουν”.