Συνελήφθη διεθνώς διωκόμενο ηγετικό στέλεχος εγκληματικής οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη.

Σε βάρος της 40χρονης εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις Ιταλικές Αρχές.

Κατηγορείται ότι είχε ηγετικό ρόλο σε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση ανθρώπων και στην εκμετάλλευση σε πορνεία ακόμη και ανήλικων προσώπων. Η οργάνωση εισέπραττε πάνω από 40.000 ευρώ, ανά θύμα.

Μάλιστα, η οργάνωση στρατολογούσε παράνομα μεγάλο αριθμό ανήλικων κοριτσιών από τη Νιγηρία, τα οποία μεταφέρονταν στην Ιταλία, κατακρατούνταν σε διαμερίσματα και μετά από έντονη σωματική κακοποίηση, απειλές κατά της ζωής τους και μέσα από εξαναγκασμό με ειδικές τελετουργίες (βουντού) ωθούνταν στην πορνεία.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΓΑΔΘ:

«Στο πλαίσιο κοινής ευρωπαϊκής αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες στη Θεσσαλονίκη, ηγετικό στέλεχος εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση ανθρώπων και στην εκμετάλλευση σε πορνεία ακόμη και ανήλικων προσώπων.

Η σύλληψη επετεύχθη έπειτα από άμεσες ενέργειες του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά την παροχή πληροφοριών της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας σχετικά με έρευνα που διεξάγουν οι Ιταλικές Αρχές.

Πρόκειται για 40χρονη ημεδαπή, με καταγωγή από Νιγηρία, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις Ιταλικές Αρχές.

Όπως προκύπτει από την έρευνα των Ιταλικών Αρχών είχε το διευθυντικό ρόλο της οργάνωσης και της παράνομης στρατολόγησης μεγάλου αριθμού ανήλικων κοριτσιών από τη Νιγηρία, τα οποία μεταφέρονταν στην Ιταλία, κατακρατούνταν σε διαμερίσματα και μετά από έντονη σωματική κακοποίηση, απειλές κατά της ζωής τους και μέσα από εξαναγκασμό με ειδικές τελετουργίες (βουντού) ωθούνταν στην πορνεία.

Σημειώνεται ότι το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμιζε η οργάνωση ξεπερνούσε τις 40.000 ευρώ, ανά θύμα.

Κατά τη διάρκεια της παραπάνω επιχείρησης, συνελήφθησαν δύο ακόμη μέλη της εγκληματικής οργάνωσης από τις Ιταλικές Αρχές σε περιοχές αρμοδιότητάς τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπρόσθετα, σε βάρος της ανωτέρω συλληφθείσας εκκρεμεί ειδικό μέτρο εκδοθέν από τις Αυστριακές Αρχές καθώς αναζητείται στο πλαίσιο ποινικής διαδικασίας που διεξάγεται στη χώρα τους.