ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Συνελήφθησαν 3 μέλη σπείρας που «ξάφριζαν» βενζινάδικα – περίπτερα και πεζούς – Αναζητούνται 2 άτομα (φώτο)

Συνελήφθησαν 3 μέλη σπείρας που «ξάφριζαν» βενζινάδικα – περίπτερα και πεζούς – Αναζητούνται 2 άτομα (φώτο)

Στα «χέρια» της Αστυνομίας, βρίσκονται τα τρία εκ των πέντε συνολικά μελών μιας σπείρας, η οποία λήστευε βενζινάδικα, περίπτερα, οδηγούς και πεζούς. Αξίζει να σημειωθεί, πως οι εν λόγω δράστες εμπλέκονται σε τουλάχιστον 62 «χτυπήματα».

Μέσα σε οχτώ μήνες τα μέλη της σπείρας:

  • λήστεψαν 42 περίπτερα, βενζινάδικα, διερχόμενους πεζούς και οδηγούς
  • έκλεψαν 16 οχήματα
  • έβαλαν φωτιά σε 4 οχήματα

Όπως ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι αξιωματικοί της αστυνομίας που παρουσίασαν την υπόθεση τα μέλη της σπείρας πολλές φορές δεν περιορίζονταν σε ένα «χτύπημα» την ημέρα, αλλά προχωρούσαν σε «μπαράζ» ληστειών και κλοπών σε διάφορες περιοχές της Αττικής, σε στόχους που είχαν προεπιλέξει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρωί της 11ης Ιουλίου 2019 διέπραξαν εννέα ληστείες και έκλεψαν τουλάχιστον δύο οχήματα.

Τα μέλη της σπείρας δεν δίσταζαν να χτυπήσουν άγρια τα υποψήφια θύματά τους όταν αυτά επιχειρούσαν να αντιδράσουν «γεγονός που καταδεικνύει ότι είναι ιδιαίτερα αδίστακτοι και επικίνδυνοι».

Όταν, δε, τους εντόπιζαν αστυνομικοί την ώρα που προσπαθούσαν να διαφύγουν, αυτοί πατούσαν γκάζι και χρησιμοποιούσαν πυροσβεστήρες με τους οποίους ψέκαζαν προς τις μοτοσικλέτες και τα περιπολικά που τους ακολουθούσαν, επιχειρώντας να ματαιώσουν την καταδίωξή τους.

Οι κακοποιοί χρησιμοποιούσαν όπλα, σιδηρολοστούς και άλλα αντικείμενα προκειμένου να ακινητοποιήσουν τα υποψήφια θύματά τους με στόχο να αρπάξουν χρήματα,, χρηματοκιβώτια, καπνικά προϊόντα, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα αξίας.

Ως ορμητήριο χρησιμοποιούσαν καταυλισμό στον Ασπρόπυργο Αττικής, ενώ για την ταχύτερη προσέγγιση ή διαφυγή από τις περιοχές που δραστηριοποιούνταν, χρησιμοποιούσαν το οδικό δίκτυο της Αττικής Οδού, καθώς και της Ν.Ε.Ο.Α.Λ. Έτσι ανέπτυσσαν υψηλές ταχύτητες σε περιπτώσεις καταδίωξης από αστυνομικούς, ενώ εξασφάλιζαν και τη γρήγορη επιστροφή τους στο ασφαλές περιβάλλον του τόπου διαμονής τους.

Μόλις ολοκλήρωναν τις παράνομες πράξεις, μετέβαιναν σε ερημικές περιοχές της Δυτικής Αττικής, όπου εγκατέλειπαν τα οχήματα που είχαν χρησιμοποιήσει βάζοντας τους φωτιά στις περισσότερες περιπτώσεις προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Χαρακτηριστικό της εμπειρίας και του «επαγγελματισμού» τους είναι ότι κατά την εγκληματική τους δράση, δεν επικοινωνούσαν με κινητά τηλέφωνα, φρόντιζαν να έχουν πλήρως καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, έφεραν γάντια στα χέρια τους, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έφεραν κολλητικές ταινίες στα άκρα των παντελονιών τους, ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα να αφήσουν στο χώρο γενετικό υλικό.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των τριών συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρούχα και παπούτσια που χρησιμοποιούσαν στις ληστείες τους, κινητά τηλέφωνα, προϊόντα ληστείας και άλλα αντικείμενα, πιστόλι ρέπλικα, διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και εννέα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, που είχαν κλέψει και χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους, τα οποία αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, ληστείες, κλοπές, απόπειρες επικινδύνων σωματικών βλαβών και εμπρησμός κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, απείθεια και της νομοθεσίας περί όπλων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.