ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Επέτειος Αλ.Γρηγορόπουλου: «Αστακός» Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Επέτειος Αλ.Γρηγορόπουλου: «Αστακός» Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

«Αστακός» θα είναι από σήμερα (5/12) το βράδυ η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, καθώς αύριο έχουν προγραμματιστεί δεκάδες πορείες για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Πέρα από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, κινητοποιήσεις για την επέτειο Γρηγορόπουλου θα πραγματοποιηθούν σε τουλάχιστον 16 ακόμα πόλεις, όπου επίσης οι Αρχές θα βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα για την επέτειο Γρηγορόπουλου, που επιβλέφθηκαν από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, θα κινηθούν στο δόγμα «καμία ανοχή» απέναντι σε καταστροφές και βιαιοπραγίες.

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Από νωρίς κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα

Στην Αθήνα έχουν προγραμματιστεί -όπως και τις προηγούμενες χρονιές- δυο πορείες για την επέτειο Γρηγορόπουλου. Η πρώτη θα είναι η μαθητική πορεία που θα ξεκινήσει στις 12:00, από τα Προπύλαια και θα κινηθεί, μέσω της Σταδίου, προς τη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι στις πορείες μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, συνήθως, κλείνει ο σταθμός μετρό του Συντάγματος κατά τις 12:00 και ανοίγει όταν τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει.

Οι κεντρικοί δρόμοι στην Αθήνα, ωστόσο, θα κλείσουν και το απόγευμα, καθώς στις 18:00 θα ξεκινήσει η κύρια πορεία, από τα Προπύλαια, για την επέτειο Γρηγορόπουλου. Να σημειωθεί ότι και στην Πάτρα έχουν προγραμματιστεί δυο πορείες, με εκκίνηση το Παράρτημα, στις 12:00 και στις 18:00.

  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο Γρηγορόπουλου

Δυο κινητοποιήσεις για την επέτειο Γρηγορόπουλου θα γίνουν και στη Θεσσαλονίκη. Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι θα εφαρμοστούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους κεντρικούς δρόμους της πόλης λόγω των πορειών.

  • Ειδικότερα :

Από 11.00΄ ώρα σταδιακά θα υπάρξουν παρεμβάσεις (διακοπές- εκτροπές) της κυκλοφορίας στους δρόμους: Εγνατία, Εθν.Αμύνης , Τσιμισκή, Αγ.Δημητρίου, Πλατεία Δημοκρατίας, Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ., Καρ.Ντηλ, Βασ.Ηρακλείου, Γ΄Σεπτεμβρίου, Αγγελάκη, Αρμενοπούλου, Γρ.Λαμπράκη, Κ.Καραμανλή και όπου αλλού απαιτηθεί, ανάλογα με τις επικρατούσες κάθε φορά κυκλοφοριακές συνθήκες.

  • Επίσης δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των αυτοκινήτων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ως εξής:

Α. Από την 15.00΄ ώρα της Πέμπτης (05-12-2019) και μέχρι την ώρα 06.00΄ του Σαββάτου (07-12-2019), στις παρακάτω οδούς:

  • Εθνικής Αμύνης, στο τμήμα της από την οδό Αγίου Δημητρίου μέχρι την οδό Τσιμισκή.
  • Εγνατία, στο τμήμα της από την οδό Γ΄Σεπτεμβρίου μέχρι οδό Εθνικής Αμύνης.
  • Γρ.Λαμπράκη, στο τμήμα της από την οδό Εγνατία μέχρι την οδό Καυτανζόγλου.

Β. Από την 05.00΄ ώρα της Παρασκευής (06-12-2019) και μέχρι την ώρα 06.00΄ του Σαββάτου (07-12-2019), στις παρακάτω οδούς:

  • Αγ.Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Λάζου Εξάρχη μέχρι την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου και στο τμήμα της από την οδό Προξένων μέχρι την οδό Σ. Δραγούμη.
  • Αρμενοπούλου, στο τμήμα της από την οδό Μελενίκου μέχρι την οδό Εθνικής Αμύνης.
  • Βασ.Ηρακλείου, στο τμήμα της από την πλατεία Αριστοτέλους μέχρι την οδό Καρόλου Ντηλ.
  • Πανεπιστημίου, στο τμήμα της από την οδό Αγίου Δημητρίου μέχρι την οδό Γ.Βιζυηνού.
  • Γ΄ Σεπτεμβρίου, στο τμήμα της από την οδό Αγ.Δημητρίου μέχρι την οδό Γ. Λαμπράκη.
  • Ολυμπιάδος, στο τμήμα της από την οδό Ελένης Ζωγράφου μέχρι το ύψος της οδού Κασσάνδρου.
  • Αγγελάκη σε όλο το μήκος της.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε καίρια σημεία θα υπάρχουν τροχονόμοι που θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία και θα διευκολύνουν τους οδηγούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.