ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Διάλυση: Ούτε το ΛΣ χρειάζεται πλέον – 239 λαθραίοι μετανάστες αποβιβάστηκαν μόνοι τους σε ένα μόνο 24ωρο

Διάλυση: Ούτε το ΛΣ χρειάζεται πλέον – 239 λαθραίοι μετανάστες αποβιβάστηκαν μόνοι τους σε ένα μόνο 24ωρο

Ούτε το ΛΣ δεν χρειάζονται πλέον οι λαθραίοι μετανάστες για συνοδεία μέχρι κάποιο λιμάνι. Περί τους 240 αλλοδαπούς αποβιβάστηκαν από μόνοι τους στα νησιά για να υποβάλλουν ΟΛΟΙ αίτημα φυσικά ασύλου και από εκεί και πέρα η διαδικασία να πάρει το δρόμο της.

Το τελευταίο 24ωρο έφτασαν στα νησιά και την Αλεξανδρούπολη 315 άτομα. Το Λιμενικό κατάφερε να συνοδεύσει μόνο 76 αλλοδαπούς ενώ 239 δεν χρειάστηκαν καν την συνοδεία του καθώς αποβιβάστηκαν με λέμβους σε επτά διαφορετικά περιστατικά, που έλαβαν χώρα στη Μυτιλήνη και τη Σάμο!

Στο μεταξύ και σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, οι λαθραίοι μετανάστες στα νησιά του Βορείου Αιγαίου έσπασαν το φράγμα των 40.000. Πρόκειται για ένα νούμερο που ξεπερνάει και τις πιο ακραίες προβλέψεις. Αναλυτικά η οι αριθμοί των “αιτούντων” που διαμένουν στα Κέντρα Φροντίδας και Εξυπηρέτησης Αλλοδαπών ανά μήνα έχει ως εξής:

Την 1η Δεκεμβρίου ο αριθμός ήταν 39.162,

την 1η Νοέμβρη 35.477,

την 1η Οκτώβρη 30,644,

την 1η Σεπτέμβρη 24.735,

την 1η Αυγούστου 19.746 και

την 1η Ιουλίου 17.198.

Στα βασικά ΚΕΦΕΑ η κατάσταση έχει ως εξής:

Μόρια: 17.330 διαμένοντες με χωρητικότητα 3.000.

ΚΕΦΕΑ Χίου: 5.682 διαμένοντες με χωρητικότητα 1.014.

ΚΕΦΕΑ Σάμου: 7.502 διαμένοντες με χωρητικότητα 644.

ΚΕΦΕΑ Λέρου: 2.273 με χωρητικότητα 860.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΚΕΦΕΑ Κω: 3.913 διαμένοντες με χωρητικότητα 816.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.