ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η βόμβα που εντοπίστηκε απέναντι από το ΑΤ Ζωγράφου ήταν γεμάτη καρφιά (φώτο-βίντεο) (upd)

Η βόμβα που εντοπίστηκε απέναντι από το ΑΤ Ζωγράφου ήταν γεμάτη καρφιά (φώτο-βίντεο) (upd)

(Αρχικό κείμενο 10:19πμ) Ένα ύποπτο αντικείμενο εντοπίστηκε, πριν από λίγη ώρα απέναντι από το ΑΤ Ζωγράφου, και συγκεκριμένα στο μαντρότοιχο από τη μέσα πλευρά της Πανεπιστημιούπολης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φαίνονται καλώδια και στο σημείο σπεύδουν πυροτεχνουργοί για να το ελέγξουν.


(11:11ΠΜ 16/12) Βόμβα αποδείχθηκε τελικά το ύποπτο αντικείμενο το οποίο είχε εντοπιστεί κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως ύποπτο αντικείμενο (πιθανότατα σακούλα) εντοπίστηκε στην μάντρα από τη μέσα πλευρά της Πανεπιστημιούπολης και από αυτό εξέχουν καλώδια.

​Άμεσα έσπευσαν στο σημείο οι πυροτεχνουργοί των ΤΕΕΜ και αφού το έλεγξαν διαπίστωσαν πως πρόκειται για το εκρηκτικό μηχανισμό.

Στο σημείο μεταβαίνει και άνδρες της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, καθώς η ύπαρξη βόμβας ανατρέπει τα δεδομένα και θέτει σε συναγερμό την ΕΛ.ΑΣ.


«Κόκκινος» συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές, καθώς ο εκρηκτικός μηχανισμός που εντοπίστηκε σήμερα 916/12) κοντά στο ΑΤ Ζωγράφου ήταν γεμάτος καρφιά. Ήδη οι έρευνες από την ΕΛ.ΑΣ. είναι σε πλήρη εξέλιξη και από την Αντιτρομοκρατική αναζητούν την πατρότητα του εκρηκτικού μηχανισμού.

Πληροφορίες από την αστυνομία αναφέρουν πως οι δράστες θα προχωρούσαν σε τυφλό χτύπημα, χωρίς προειδοποίηση κατά του ΑΤ Ζωγράφου με τον εκρηκτικό μηχανισμό που είχαν τοποθετήσει σε σακίδιο.

Κανονική βόμβα, γεμάτη καρφιά
Οι δράστες είχαν κατασκευάσει μία κανονική βόμβα, η οποία πιθανότατα από αστοχία υλικού δεν πυροδοτήθηκε. Από τις έως τώρα πληροφορίες έχει γίνει γνωστό πως ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούταν από ένα μεγάλο ρολόι, καλωδιώσεις, ενώ η εκρηκτική ύλη ήταν τοποθετημένη σε σωλήνα οικοδομών, ο οποίος ήταν μέσα σε πλαστικό δοχείο γεμάτο καρφιά!

Ο διοικητής του ΑΤ Ζωγράφου εντόπισε τον εκρηκτικό μηχανισμός
Το σακίδιο με τον εκρηκτικό μηχανισμό το εντόπισε ο διοικητής του ΑΤ Ζωγράφου στην μάντρα από τη μέσα πλευρά της Πολυτεχνειούπολης. Ο διοικητής πήγε να πάρει από το σημείο τη μοτοσικλέτα του που ήταν παρκαρισμένη και είδε πως από το σακίδιο εξείχαν καλώδια. Αμέσως ενημέρωσε τα ΤΕΕΜ προκειμένου να μεταβούν στο σημείο και να ελέγξουν το ύποπτο σακίδιο. Η περιοχή γύρω από το τμήμα Ζωγράφου αποκλείστηκε.

Τελικά ο εκρηκτικός μηχανισμός εξουδετερώθηκε με δυο ελεγχόμενες εκρήξεις από τους άνδρες των ΤΕΕΜ.

Δεν ήταν τυχαία η επιλογή του σημείου που άφησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό
Από τις πρώτες εκτιμήσεις που γίνονται για την υπόθεση του εκρηκτικού μηχανισμού στο ΑΤ Ζωγράφου είναι πως η επιλογή του σημείου από τους δράστες δεν είναι τυχαία, καθώς συνδυάζεται και αστυνομικό τμήμα, αλλά και πανεπιστήμιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κάτι που μπορεί να σημαίνει χτύπημα-προειδοποίηση για το άσυλο στα πανεπιστήμια. Δεν αποκλείεται βέβαια και το ενδεχόμενο να είναι μία αντίδραση για την συνεχή αστυνομική παρουσία και τις επιχειρήσεις στα Εξάρχεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.