ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δολοφονία στην Κρήτη: «Καίνε» τον κατηγορούμενο οι μαρτυρίες – «Δεν τον ένοιαζε ποιον θα σκοτώσει»

Δολοφονία στην Κρήτη: «Καίνε» τον κατηγορούμενο οι μαρτυρίες – «Δεν τον ένοιαζε ποιον θα σκοτώσει»

Σοκαριστικές είναι οι περιγραφές των τεσσάρων ανήλικων, του εγγονού του 79χρονου και τριών φίλων του, που βρίσκονταν στο σπίτι του 79χρονου το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου στις Μοίρες.

Και τα τέσσερα παιδιά, σύμφωνα με τοπικό σάιτ, βρίσκονταν στην ισόγεια γκαρσονιέρα που είχε παραχωρήσει ο άτυχος ηλικιωμένος στον εγγονό του ώστε να περνάει τον ελεύθερο χρόνο με την παρέα του. Έπαιζαν ηλεκτρονικό όσο περίμεναν έναν ακόμα φίλο τους.

Όταν χτύπησε η πόρτα, πίστεψαν ότι ήταν εκείνος. Ο εγγονός του θύματος σηκώθηκε και άνοιξε την πόρτα μηχανικά. Επέστρεψε στη θέση του χωρίς καν να κοιτάξει. Ξαφνικά τα παιδιά είδαν να μπαίνει ο 51χρονος, τον οποίο ουδείς γνώριζε.

«Τότε μπήκε μέσα ένας άνδρας περίπου 50 ετών, με γκρίζα μαλλιά, με κοιλιά, ο οποίος φαινόταν μεθυσμένος γιατί τα μάτια του ήταν κόκκινα, παραπατούσε και το παντελόνι του ίσα που στεκόταν κάτω από τη μέση του» περιγράφει χαρακτηριστικά ο ένα από τα παιδιά.

Ο άγνωστος, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των παιδιών, ρώτησε να μάθει αν είναι εκεί το σπίτι του Χατζάκη. Ο εγγονός του 79χρονου αντιλαμβανόμενος τη μέθη του τον οδήγησε δίπλα στο σπίτι του παππού του, τον οποίο ενημέρωσε να βγει έξω.

«Τότε ο παππούς μου βγήκε έξω να του μιλήσει, ακολουθώντας και η γιαγιά από πίσω. Εγώ ήμουν εντός της οικίας στο διάδρομο και κοιτούσα προς τα έξω, έχοντας οπτική επαφή. Ο παππούς μου τον χαιρέτισε και αυτός τον ρώτησε: “ποια ενοικιάζει το διαμέρισμα στον πρώτο όροφο;”. Του απάντησε ότι έχει μια νοικάρισσα που μένει πάνω, ήρθε η γυναίκα ενοικίασε το σπίτι, πληρώνει το ενοίκιο. Συνέχισε αυτός να λέει διάφορα ασυνάρτητα και μέσα σε αυτά ρώτησε “πόσο ενοίκιο πληρώνει;”. Εγώ είχα γυρίσει την πλάτη και κατευθυνόμουν προς την πίσω πόρτα όπου μέσω μίας αυλής το διαμέρισμα του παππού μου επικοινωνεί με την γκαρσονιέρα. Άκουσα ένα όπλο να οπλίζει και πέντε πυροβολισμούς. Άκουσα τη γιαγιά μου να ουρλιάζει “σκοτώσανε τον άνδρα μου” και έκλαιγε» λέει ο εγγονός του θύματος.

«Ένιωσα τις σφαίρες να περνάνε δίπλα μου»
«Κλείδωσα την πόρτα και γυρνώντας την πλάτη μου να απομακρυνθώ, άκουσα άλλους τρεις με τέσσερις πυροβολισμούς και ένιωσα τις σφαίρες να περνάνε από δίπλα μου. Ο δράστης γνώριζε ότι ήμασταν εκεί γιατί μας είδε όταν μπήκε στην γκαρσονιέρα. Πιστεύω ότι ήθελε να προκαλέσει και άλλο θανατηφόρο χτύπημα, χωρίς να τον νοιάζει ποιον θα σκοτώσει» υποστηρίζει,στην κατάθεση του ένα από τα παιδιά.

«Είχαμε παγώσει όταν καταλάβαμε ότι οι σφαίρες περνούσαν την πόρτα της γκαρσονιέρας. Οι φίλοι μου έπεσαν στο πάτωμα για να αποφύγουν τις σφαίρες αλλά εγώ είχα κοκαλώσει και όπως στεκόμουν ένιωσα τον αέρα από μία σφαίρα που πέρασε από μπροστά μου στο ύψος της μέσης μου» καταθέτει χαρακτηριστικά το άλλο παιδί.

«Εγώ μόλις είδα την πρώτη σφαίρα να τρυπάει το τζάμι της πόρτας έπεσα κάτω και πήγα πίσω από τον καναπέ για να ξεφύγω. Δεν θυμάμαι πόσες φορές πυροβόλησε γιατί είχα σοκαριστεί. Θα μπορούσε να είχε σκοτώσει και εμάς γιατί οι σφαίρες περνούσανε από δίπλα μας» υποστηρίζει ο τρίτος φίλος της παρέας.

Εξαιτίας αλκοολισμού βρισκόταν σε διάσταση με τη σύζυγό του

Ο 51χρονος ήταν για αρκετά χρόνια παντρεμένος με την εν διαστάσει σύζυγό του και έχουν αποκτήσει μαζί τρία παιδιά.

Ωστόσο, ο ίδιος είχε σοβαρό πρόβλημα αλκοολισμού που του είχε δημιουργήσει και διάφορα προβλήματα υγείας με αποτέλεσμα η εν διαστάσει σύζυγός του να μην αντέξει άλλο αυτή τη ζωή και να πάρει την απόφαση να φύγει από το σπίτι.

Η ίδια πήγε και ενοικίασε ένα σπίτι που άνηκε στον 79χρονο άνδρα στις Μοίρες κρατώντας την τοποθεσία επτασφράγιστο μυστικό από τον εν διαστάσει σύζυγό της.

Την Τρίτη η απολογία του 51χρονου

Τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοκατοχής, αντιμετωπίζει ο 51χρονος από τις Μοίρες Ηρακλείου, που το βράδυ της Τετάρτης πυροβόλησε και σκότωσε 79χρονο συγχωριανό του, ενώ τραυμάτισε και την 65χρονη σύζυγο του θύματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο φερόμενος ως δράστης οδηγήθηκε σήμερα το πρωί ενώπιον του εισαγγελέα Ηρακλείου που του απήγγειλε τις κατηγορίες, ενώ ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.