Κτηνωδία – «Άνθρωπος» πυροβόλησε δεμένο ποιμενικό Καυκάσου στα Χανιά (φώτο)

Κτηνωδία – «Άνθρωπος» πυροβόλησε δεμένο ποιμενικό Καυκάσου στα Χανιά (φώτο)

Σύμφωνα με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων «Η προστασία των ζώων», άγνωστος δράστης, πυροβόλησε και κατ’ επέκταση σκότωσε έναν μεγαλόσωμο ποιμενικό Καυκάσου, ο οποίος ήταν δεμένος με αλυσίδα. Να σημειωθεί, πως ο εν λόγω σκύλος, είτε είχε εγκαταλειφθεί και περιπλανιόταν στους δρόμους ή είτε χαθεί από τον ιδιοκτήτη του.

Χαρακτηριστικά στη δημοσίευσή του, αναφέρει, «πριν από λίγες ημέρες ο Δήμος Χανίων ενημερώθηκε ότι ένας μεγαλόσωμος σκύλος, ποιμενικός Καυκάσου, περιπλανιέται στα Μεγάλα Χωράφια και έχουν τρομάξει οι κάτοικοι λόγω του μεγέθους του. Ο σκύλος αυτός ήταν δεδομένο ότι δεν ήταν αδέσποτος, καθώς, λόγω μεγέθους αλλά και ράτσας, θα ήταν γνώριμος στην περιοχή. Το ζώο αυτό είτε είχε χαθεί, είτε είχε εγκαταλειφθεί πρόσφατα από κάποιον ασυνείδητο.

Την Πέμπτη το μεσημέρι ενημερωθήκαμε σχετικά από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου και προτείναμε αμέσως : (α) να ελεγχθεί ο σκύλος για ηλεκτρονική σήμανση, με την ελπίδα να εντοπιστεί ο κηδεμόνας του και (β) να αναζητηθεί φιλοξενία του σκύλου από εθελοντή, για να απομακρυνθεί από την περιοχή.

Θα περιμέναμε ο Δήμος Χανίων, για ένα τέτοιο έκτακτο περιστατικό να ξεπεράσει τις «αναστολές» του σχετικά με τη νομιμότητα της φιλοξενίας αδέσποτων ζώων από εθελοντές πολίτες και να καλέσει όλα τα φιλοζωικά σωματεία που δραστηριοποιούνται στα Χανιά να βοηθήσουν στην απομάκρυνση του ζώου από την περιοχή. Η εμμονή τους στην γραφειοκρατία και στην στενή ερμηνεία του νόμου οδήγησε στο αδιέξοδο, το ζώο αυτό να παραμένει στην πλατεία των Μεγάλων Χωραφιών, δεμένο, ενώ είχε γίνει γνωστό ότι η παρουσία του «ενοχλούσε».

Και ενώ αναμέναμε την μεταφορά του σε κτηνίατρο για να γίνει ο απαιτούμενος έλεγχος, ενημερωθήκαμε σήμερα, ότι κάποιος «άνθρωπος» έδωσε την λύση. Πυροβόλησε το ζώο στην πλατεία, ενώ ήταν αλυσοδεμένο και δεν είχε καμία ελπίδα διαφυγής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια της Ασφάλειας Χανίων, η οποία έχει συλλέξει κάλυκες και θα αναζητήσει τον δράστη, καθώς η θανάτωση ζώου αποτελεί σοβαρό ποινικό αδίκημα και τιμωρείται με φυλάκιση ως 5 έτη και με χρηματική ποινή έως 15.000 ευρώ, καθώς και με διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.