Αρχηγός της ΕΛΑΣ για το περιστατικό στο Μενίδι: «Δεν θα ανεχτούμε τέτοιες συμπεριφορές»

Αρχηγός της ΕΛΑΣ για το περιστατικό στο Μενίδι: «Δεν θα ανεχτούμε τέτοιες συμπεριφορές»

«Ως φυσική ηγεσία, αλλά και η πολιτική ηγεσία, είμαστε αντίθετοι σε τέτοιες συμπεριφορές. Η αντίδρασή μας ήταν άμεση. Τέτοιες συμπεριφορές είναι πλήρως καταδικαστέες και δεν μπορούμε να τις ανεχτούμε.»

Αυτά δήλωσε απόψε στην Πάτρα, ο αρχηγός της Αστυνομίας, αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, με αφορμή βίντεο που δείχνει τον αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να βιαιοπραγεί σε βάρος 11χρονου στο Μενίδι, καθώς και για την απόφαση να διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση και να τεθούν σε διαθεσιμότητα όλοι οι αστυνομικοί που εμπλέκονται.

Ο αρχηγός της Αστυνομίας επισκέφθηκε απόψε την Πάτρα, προκειμένου να παρευρεθεί σε εκδήλωση που οργάνωσαν οι ενώσεις εν΄ ενεργεία και απόστρατων αστυνομικών, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Σύσκεψη με την διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας
Προηγουμένως, ο Μιχάλης Καραμαλάκης είχε σύσκεψη στη γενική αστυνομική διεύθυνση περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, μαζί με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή και τους αστυνομικούς διευθυντές των τριών νομών.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, «δόθηκαν κατευθύνσεις, ούτως ώστε να είμαστε περισσότερο αποτελεσματικοί και να συμβάλουμε με τον τρόπο αυτό στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδος.»

Παράλληλα, ο αρχηγός της Αστυνομίας τόνισε ότι «έχουν γίνει αξιόλογες προσπάθειες το τελευταίο διάστημα από τους συναδέλφους, με την εξάρθρωση πολλαπλών κυκλωμάτων που εμπλέκονται σε ληστείες κλοπές και όχι μόνο», αλλά όπως πρόσθεσε, «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω βελτίωση, όσον αφορά στις δράσεις των συναδέλφων μας, για την πάταξη της εγκληματικότητας.»

Επίσης, κατά την διάρκεια της σύσκεψης στο αστυνομικό μέγαρο ο Μιχάλης Καραμαλάκης είπε ότι «συζητήθηκαν και άλλα θέματα, όπως το στεγαστικό, η ενίσχυση της στελέχωσης και της υλικοτεχνικής υποδομής, και μία σειρά άλλων ζητημάτων που είναι σε μία διαδικασία εξεύρεσης λύσεων.»

Επίσκεψη στην λιμενική ζώνη
Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Πάτρα, ο Μιχάλης Καραμαλάκης επισκέφθηκε την λιμενική ζώνη, προκειμένου όπως είπε, «να δω τι ακριβώς συμβαίνει με το μεταναστευτικό.»

Σύμφωνα με όσα δήλωσε, «θα πρέπει να περιορίσουμε αυτό το φαινόμενο και προς αυτή την κατεύθυνση συσκεφθήκαμε για να βρούμε λύσεις.»

Στο μεταξύ, στην ομιλία του κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο Μιχάλης Καραμαλάκης επεσήμανε ότι «κάθε αστυνομικός σήμερα επιτελεί με ευσυνειδησία το καθήκον του και γίνεται μέτοχος με το ήθος και την αξιόλογη προσωπικότητά του στη διαμόρφωση της γενικότερης εικόνας του σώματος» και πρόσθεσε: «Αφουγκράζομαι και κατανοώ ως αρχηγός του σώματος αυτή την αυταπάρνηση και την αυτοθυσία κάθε συναδέλφου αστυνομικού, ο οποίος καθημερινά με επαγγελματισμό και συνέπεια στέκεται δίπλα στον πολίτη και τον εξυπηρετεί χωρίς όρια με προσωπική και οικογενειακή επιβάρυνση και με εργασιακή επικινδυνότητα.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ο αρχηγός της Αστυνομίας συναντήθηκε μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των αστυνομικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.