ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο εισαγγελέας ζήτησε την εν μέρει αθώωση του μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβροσίου

Ο εισαγγελέας ζήτησε την εν μέρει αθώωση του μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβροσίου

Την αθώωση του μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 7 μηνών, με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο, με αφορμή τα ομοφοβικά σχόλια που έκανε στο blog του, πρότεινε σήμερα ο αντεισαγγελέας Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, ενώπιον του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπρακουμάτσος πρότεινε, μετά την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα, την αθώωση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων, ο οποίος ήταν παρών κατά την ακροαματική διαδικασία, ως προς το αδίκημα της κατάχρησης του εκκλησιαστικού αξιώματος.

Αντίθετα ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε να απορριφθεί η αίτηση αναίρεσης του κ. Αμβρόσιου ως προς την παράβαση του ρατσιστικού νόμου.

Υπενθυμίζεται, ότι ο μητροπολίτης Καλαβρύτων άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο κατά της καταδικαστικής για εκείνον απόφασης, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πρωτόδικα, ο μητροπολίτης Αμβρόσιος είχε αθωωθεί, ωστόσο ο εισαγγελέας Εφετών Πατρών και η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αιγίου άσκησαν έφεση κατά της αθωωτικής αυτής απόφασης.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σημειώνεται πως τον Δεκέμβρη του 2015 ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος έγραψε ένα άρθρο στο οποίο ανέφερε για τους ομοφυλόφιλους:

«Μην τους πλησιάζετε! Μην τους ακούτε! Μην τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της κοινωνίας! Δεν μπορούν κάποιοι ξεφτιλισμένοι να υπερασπίζονται δημοσίως τα πάθη της ψυχής τους!».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ε λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρις-χειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους, που ζουν στα τρελλοκομεία!».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.