Στα «χέρια» της ΕΛ.ΑΣ δύο άνδρες που «ξάφρισαν» 12 Smart στη Θεσσαλονίκη – Τα πουλούσαν στην Αθήνα

Στα «χέρια» της ΕΛ.ΑΣ δύο άνδρες που «ξάφρισαν» 12 Smart στη Θεσσαλονίκη – Τα πουλούσαν στην Αθήνα

Δύο 42χρονοι άνδρες, όπως φαίνεται είχαν… ιδιαίτερη αδυναμία στα αυτοκίνητα μάρκας smart, καθώς κατάφεραν μέσα σε ενάμιση χρόνο να «σηκώσουν» 12 οχήματα χρησιμοποιώντας ειδικές τεχνικές από διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για δύο 42χρονους, ένας εκ των οποίων συνελήφθη, ενώ ο έτερος βρίσκεται έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Συμμορίας», των «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών» και «Βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων».

​Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης της συγκεκριμένης συμμορίας αποτελούσε ότι αφού άνοιγαν τα οχήματα, στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν εξειδικευμένες τεχνικές με τις οποίες παρέκαμπταν τα συστήματα ασφαλείας των οχημάτων που αφαιρούσαν, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Στη συνέχεια τα αφαιρεθέντα οχήματα τα μετέφεραν λαμβάνοντας αυξημένα μέτρα αντιπαρακολούθησης και έχοντας ως προπομπό το παραπάνω όχημα μεγάλου κυβισμού, είτε στην Αττική είτε σε άλλες περιοχές με σκοπό τη μεταπώλησή τους.

Το βράδυ της Δευτέρας και έπειτα από ακόμα μια κλοπή στο κέντρο της πόλης, εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς της επιληφθείσας Υπηρεσίας, ο 42χρονος, ο οποίος κατά την ακινητοποίησή του προέβαλε σθεναρή αντίσταση.

Εντός του οχήματος που χρησιμοποιούσαν για την προσέγγιση και τη διαφυγή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία τροποποιημένα εργαλεία χειρός προοριζόμενα για τη διάνοιξη θυρών και την παραβίαση των κλειδαριών – μιζών των οχημάτων, καθώς και αυτοσχέδιο ηλεκτρικό κύκλωμα που παρενέβαιναν στον ηλεκτρονικό εγκέφαλο – σύστημα immobilizer.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.