Εύβοια: Συνελήφθησαν οι δράστες της ληστείας σε ηλικιωμένη – Πρόκειται για δύο σεσημασμένα αδέρφια (φώτο)

Εύβοια: Συνελήφθησαν οι δράστες της ληστείας σε ηλικιωμένη – Πρόκειται για δύο σεσημασμένα αδέρφια (φώτο)

Η περιγραφή της 80χρονης, που έπεσε θύμα ληστείας, ήταν εκείνη που βοήθησε τα μέγιστα τους άνδρες των Αρχών της Κύμης να οδηγηθούν στα ίχνη ενός 37χρονου και ενός 34χρονου που διέπρατταν ληστείες κατ’ εξακολούθησιν. Τα αδέρφια συνελήφθησαν σήμερα το απόγευμα με τις κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη ληστείας, κατά συναυτουργία και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.

Οι δράστες είχαν παραβιάσει την μπαλκονόπορτα της 80χρονης την ώρα που κοιμόταν και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες τύπου «full face», την ακινητοποίησαν με την απειλή μαχαιριού και κατσαβιδιού.

Στη συνέχεια ερεύνησαν τους χώρους του σπιτιού και αφαίρεσαν 4.000 ευρώ, καθώς και διάφορα χρυσαφικά.

Φεύγοντας, προκειμένου η ηλικιωμένη να μην ειδοποιήσει τις Αρχές, την κλείδωσαν στο δωμάτιο της, έσπασαν την συσκευή του κινητού της, ενώ κατέστρεψαν και το καλώδιο του σταθερού τηλεφώνου.

Από την έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι των αδερφών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• 2 κουκούλες, τύπου full face,

• 3 μαχαίρια και 3 σουγιάδες,

• κυνηγετικό όπλο και πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων,

• 2 κατσαβίδια, 6 φανοί και ζεύγος γαντιών,

• 18 ρολόγια χειρός, διαφορών μαρκών, ο τρόπος κτήσης των οποίων διερευνάται, καθώς και

• το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ που αποδόθηκε στην παθούσα.


Οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν την Αστυνομία, για κλοπές και παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Μάλιστα, σε βάρος του μικρότερου αδερφού, υπάρχει περιοριστικός όρος εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα Κύμης τις 10 πρώτες μέρες κάθε μήνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.