ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Έγκλημα στο Λασίθι: Σοβαρά επεισόδια στα δικαστήρια – Προφυλακιστέος κρίθηκε ο δράστης (upd)

Έγκλημα στο Λασίθι: Σοβαρά επεισόδια στα δικαστήρια – Προφυλακιστέος κρίθηκε ο δράστης (upd)

(upd 15:33) Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 43χρονος κατηγορούμενος, για το έγκλημα στη Νεάπολη την προηγούμενη εβδομάδα, με θύμα έναν 73χρονο κτηνοτρόφο και σοβαρά τραυματία το γιο του. Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του ενώπιον του ανακριτή, ο κατηγορούμενος χρειάστηκε να φυγαδευτεί από αστυνομικούς, λόγω της έντασης που επικρατούσε έξω από τα Δικαστήρια Νεάπολης, από συγκεντρωμένους συγγενείς του θύματος.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του κατηγορουμένου Γιώργο Στειακάκη, ο 43χρονος που δήλωσε μετανιωμένος από την στιγμή της παράδοσής του, υποστήριξε ότι εκείνο το απόγευμα έφτασε στο συγκεκριμένο σημείο γιατί ήθελε να διαμαρτυρηθεί στην οικογένεια του θύματος, για μια περίφραξη που είχαν βάλει. Η αντίδραση που συνάντησε, όπως ισχυρίστηκε, ήταν τέτοια που «σταμάτησε το μυαλό του» και έκανε ό,τι έκανε, όπως δήλωσε ο συνήγορός του, ο οποίος παράλληλα εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για την δημοσιοποίηση – όπως είπε- υλικού της ανακριτικής αρχής.

Αρχικό κείμενο

Επεισόδια σημειώθηκαν κατά την έξοδο του 43χρονου από τον ανακριτή ο οποίος πυροβόλησε πατέρα και γιο στις Κουρούνες Λασιθίου. Συγγενείς του 73χρονου θύματος περίμεναν τον δράστη, ενώ έστησαν και μπλόκο για να εμποδίσουν το περιπολικό που τον μετέφερε.

Συγκεκριμένα, μόλις ο 43χρονος εμφανίστηκε στον προαύλιο χώρο, επιχείρησαν να τον χτυπήσουν ενώ συγγενής του 73χρονου έσπασε το τζάμι του περιπολικού που τον μετέφερε. Ο 43χρονος προφυλακίστηκε ενώ σε κοντινή απόσταση είχε στηθεί μπλόκο προκειμένου να μην επιτρέψει στο περιπολικό να φύγει.

Αποδοκιμασίες και ένταση στα δικαστήρια Νεαπόλεως

Για λόγους ασφαλείας και υπό τους φόβους βεντέτας, η Αστυνομία οδήγησε τον 43χρονο στα δικαστήρια στις 7.00 το πρωί καθώς σήμερα είναι προγραμματισμένη η απολογία του και αφού είχε ζητήσει αναβολή την προηγούμενη εβδομάδα.

Στον 43χρονο έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή μετά την απεχθή πράξη του που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 73χρονου και τον τραυματισμό δύο ακόμα ατόμων, όπου το ένα εξ’ αυτών συνεχίζει να νοσηλεύεται.


Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος Γιώργος Κοκοσάλης παρέδωσε στην ανακρίτρια dvd από την στιγμή της δολοφονικής υπόθεσης κάνοντας λόγο για προμελετημένο έγκλημα.

Την ίδια ώρα ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, Γιώργος Στειακάκης, καταγγέλλει την πρακτική του συνηγόρου της οικογένειας του θύματος να δώσει στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο καταγράφεται το άγριο φονικό που στοίχισε τη ζωή στον 73χρονο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.