ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Προανακριτική για Novartis: Συνεχώς κλειστά είναι τα κινητά των προστατευόμενων μαρτύρων – Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Προανακριτική για Novartis: Συνεχώς κλειστά είναι τα κινητά των προστατευόμενων μαρτύρων – Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Συνεχώς κλειστά είναι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τα κινητά τηλέφωνα των δύο προστατευόμενων μαρτύρων της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis, με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» που αναζητούνται από προχθές.

Έξι άτομα από την Υπηρεσία Προστασίας Μαρτύρων της ΕΛ.ΑΣ. τους αναζητούν, έχοντας στα χέρια διευθύνσεις τόπων διαμονής τους, αριθμούς σταθερών και κινητών τηλεφώνων, πινακίδες αυτοκινήτων και λοιπά στοιχεία προκειμένου να τους βρουν.

Ωστόσο και οι δύο είναι «εξαφανισμένοι» από τη στιγμή που οι βουλευτές της Προανακριτικής αποφάσισαν να τους καλέσουν να καταθέσουν χωρίς κουκούλες ή αλλοίωσης της φωνής και κάλυψης των προσώπων τους, κινδυνεύοντας με αυτό τον τρόπο να αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους.

Αυτό που ερευνάται τώρα είναι εάν έχουν διαφύγει σε κοινή συνεννόηση ή εάν κάποιος τους έχει παραχωρήσει κατάλυμα. Αυτό που φοβούνται, όπως επισημαίνουν οι γνωρίζοντες, είναι πως σε περίπτωση που αποκαλυφθεί η πραγματική τους ταυτότητα ενδεχομένως να κατατεθούν ακολούθως εις βάρος τους μηνύσεις και αγωγές απ’ αυτούς που θα θίγονται με όσα θα πουν.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Την Τετάρτη η ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση για την υπόθεση, στην οποία τόνιζε τα εξής:

Από το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, αναζητούνται, με βάση εντάλματα βίαιης προσαγωγής της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, οι μάρτυρες με τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση».

Διευκρινίζεται ότι, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις της Εισαγγελίας Εφετών και τις εντολές της Εισαγγελίας Διαφθοράς, τα μέτρα προστασίας των παραπάνω προσώπων, των οποίων επιλαμβάνεται η Αστυνομία, αφορούν μόνο στη χρήση των παραπάνω κωδικών ονομασιών, αντί των πραγματικών στοιχείων ταυτότητάς τους καθώς και σε οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέτρο, ώστε να διασφαλίζεται η πλήρης ανωνυμία τους.

Κατά συνέπεια στα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται από την Αστυνομία δεν περιλαμβάνονται ούτε η φύλαξη, ούτε κάθε άλλου είδους παρακολούθηση των μαρτύρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Αστυνομία παραμένει σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές των οποίων τις εντολές εφαρμόζει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.