ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

H FSB συνέλαβε μέλη τουρκοϊσλαμικής οργάνωσης

H FSB συνέλαβε μέλη τουρκοϊσλαμικής οργάνωσης

Η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών εσωτερικού, η FSB, εισέβαλε σε διαμερίσματα-γιάφκες της οργάνωσης ισλαμικής οργάνωσης “Νουρ” του Τούρκου Φετουλάχ Γκιουλέν,και συνέλαβε 10 τρομοκράτες, ενώ συνέλεξε και έντυπο υλικό στα ρωσικά και τα τουρκικά,Από τους συλληφθέντες οι  πέντε είναι Ρώσοι υπήκοοι, οι τέσσερις Αζέροι και ο ένας Τουρκμένιος.

Η ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση Νουρ, του Φετουλλάχ Γκιουλέν, που είναι πολύ καλά ενδεδυμένη την προβιά της ακίνδυνης εκπαιδευτικής μετριοπαθούς ισλαμικής οργάνωσης, εκμεταλλευόμενη τη διάλυση που υπήρχε στο ρωσικό κράτος την περίοδο Γιέλτσιν, είχε διεισδύσει και είχε εγκαταστήσει το πολυπλόκαμο δίκτυό της σε πολλές πόλεις της Ρωσίας καθώς και σε όλες σχεδόν τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Η ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση Νουρ δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα και εκδίδει έντυπα με το δηλητηριώδες ισλαμιστικό ιδεολόγημα του Γκιουλέν, που είναι ο δούρειος ίππος του τουρκικού εθνικισμού. Μάλιστα, στη δράση της οργάνωσης χρησιμοποιούνται Έλληνες με ακαδημαϊκή ταυτότητα και υπενθυμίζουμε ότι ο στόχος της είναι η τουρκοποίηση του Ισλάμ στις ξένες χώρες, στην Ελλάδα δηλαδή στοχοποιείται η μουσουλμανική μειονότητα την οποία σκοπεύουν να μετατρέψουν σε εθνική μειονότητα, δηλαδή τουρκική.

Όπως γράφει και το infognomon.blogspot.com είναι γεννημένος στο Ερζερούμ το 1942, ο Φετουλάχ Γκιουλέν είναι ένας ιμάμης που θεωρεί τον εαυτό του προφήτη . Είναι μια αινιγματική φιγούρα, που πολλοί στη Δύση εξαίρουν ως αναμορφωτή και υποστηρικτή της ανοχής , έναν καταλύτη του “μετριοπαθούς Ισλάμ” στην Τουρκία και όχι μόνο. Στη Δύση, ειδικά στις ΗΠΑ, τον επαινούν ως διανοούμενο, λόγιο και παιδαγωγό , παρ’ όλο που η τυπική του εκπαίδευση περιορίζεται σε πέντε χρόνια φοίτησης στο δημοτικό σχολείο! Αφού πήρε πιστοποιητικό ιμάμη-κήρυκα, εργάστηκε πρώτα στην Αδριανούπολη και αργότερα στη Σμύρνη. Το 1971, η τουρκική ασφάλεια  τον συνέλαβε για μυστικές θρησκευτικές δραστηριότητες, όπως η λειτουργία παράνομων καλοκαιρινών κατασκηνώσεων με στόχο την κατήχηση των νέων, ενώ μετά από αυτό, τον παρενοχλούσε σποραδικά ο κοσμικός στρατός .

Παρουσιάζει τον εαυτό του και το κίνημά του σαν μια σύγχρονη εκδοχή του ανεκτικού, φιλελεύθερου ανατολικού σουφισμού και έχει χρησιμοποιήσει τα γραπτά μεγάλων στοχαστών Σούφι όπως ο Τζαλάλ Αντ-Ντιν Ρούμι και ο Γιούνους Έμρε, υποστηρίζοντας ότι συμμερίζεται τη μετριοπαθή διδασκαλία τους. Αποσπάσματα από τη διδαχή τους κοσμούν το προπαγανδιστικό υλικό του Φετουλάχ Γκιουλέν. Το κίνημα, οι αντιπροσωπευτικές οργανώσεις του και τα πανεπιστήμια –συμπεριλαμβανομένου του Πανεπιστημίου της Τζωρτζτάουν, στο οποίο δωρίζει χρήματα– οργανώνουν διασκέψεις στις ΗΠΑ και την Ευρώπη για να συζητήσουν περί του Γκιουλέν. Τον Οκτώβριο 2007, η Βρετανική Βουλή των Λόρδων τίμησε τον Γκιουλέν με μια τιμητική διάσκεψη.

Βλέπουμε δηλαδή ότι οι σχέσεις του με την Δύση είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικές, στην ουσία η οργάνωσή του έπαιζε τον ρόλο των ξενόφερτων ΜΚΟ στην Ρωσία όπου εργάζονταν όλες σαν το “μακρύ χέρι” της CIA επί Γέλτσιν με σκοπό την πλήρη καταστροφή, εκ των έσω του ρωσικού κράτους.

Τον Νοέμβριο του 2008, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας, εκτιμώντας και αναλύοντας τη δράση της, ανακήρυξε την οργάνωση ριζοσπαστική ισλαμιστική και απαγόρευσε τη δράση της στη ρωσική επικράτεια.

Έκτοτε, η τρομοκρατική οργάνωση του Γκιουλέν, που βρίσκεται πολύ κοντά στον Ερντογάν, συνέχισε τη δράση της, χρησιμοποιώντας μεθόδους μυστικής δράσης στη ρωσική επικράτεια, αποδεικνύοντας ότι πράγματι είναι τρομοκρατική οργάνωση.

Εκτός Τουρκίας, τα φετουλαχικά σχολεία χρησιμεύουν κι ως γόνιμο έδαφος για στρατολόγηση. Στη διδακτορική του διατριβή στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών της Γαλλίας πάνω στα σχολεία του Γκιουλέν στην κεντρική Ασία, ο Μπαϋράμ Μπαλτσί, ένας Γάλλος λόγιος με τουρκικές ρίζες, γράφει: «ο στόχος του Φετουλάχ είναι η ισλαμοποίηση της τουρκικής εθνότητας και η τουρκοποίηση του ισλάμ στις ξένες χώρες. Δεκάδες από τα τουρκικά σχολεία του Φετουλάχ στο εξωτερικό –τα περισσότερα από τα οποία είναι για άρρενες μαθητές– χρησιμοποιούνται για να προσηλυτίζουν κρυφά, όχι τόσο ‘ενδοσχολικά’ αλλά μέσω ευθέος προσηλυτισμού ‘εκτός σχολείου’». Ο Μπαλτσί εξηγεί: «θέλει να ανασυστήσει το δεσμό μεταξύ κράτους, θρησκείας και κοινωνίας.»

Τα σχολεία του κινήματος Νουρ του Γκιουλέν στην κεντρική Ασία έχουν εργαστεί προς την κατεύθυνση της ισχυροποίησης του Ισλάμ σε μια περιοχή που έχει κατά βάση εκκοσμικευθεί λόγω του σοβιετικού ελέγχου δεκαετιών.» Και εξηγεί: «ο στόχος της κοινότητας (cemaat) είναι να μορφώσει και να επηρεάσει το μέλλον των εθνικών ελίτ, που θα μιλούν αγγλικά και τουρκικά και κάποια μέρα θα αποδείξουν την καλή τους διάθεση για τους φετουλαχιστές και την Τουρκία.» Αρκετές χώρες στην περιοχή έχουν λάβει μέτρα εναντίον των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του Γκιουλέν, ακριβώς λόγω αυτών των υποψιών. Το Ουζμπεκιστάν απαγόρεψε τα σχολεία επειδή ενθαρρύνουν τον ισλαμικό νόμο  και η ρωσική κυβέρνηση, ανήσυχη από τις δραστηριότητες του κινήματος στους μεγάλους μουσουλμανικούς θυλάκους της ομοσπονδίας, έχει απαγορέψει όχι μόνο τα σχολεία του Γκιουλέν αλλά και όλες τις δραστηριότητες της σέχτας Νουρ στη χώρα .

Να θυμίσουμε ότι ο ηγέτης της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης, Φετουλλάχ Γκιουλέν, τα τελευταία 15 χρόνια διαμένει στη Γιούτα των ΗΠΑ, και δεν επιστρέφει στην Τουρκία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.