ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δημοσκόπηση: Το 65% των κατοίκων των νησιών θεωρεί οι αλλοδαποί είναι απειλή για τη χώρα

Δημοσκόπηση: Το 65% των κατοίκων των νησιών θεωρεί οι αλλοδαποί είναι απειλή για τη χώρα

Το εξαιρετικά αρνητικό κλίμα για τους αλλοδαπούς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος στην παράνομη μετανάστευση αποτυπώνει έρευνα της Kapa Research σύμφωνα με την οποία το 65% των κατοίκων των νησιών του Βορείου Αιγαίου κάνει λόγο για απειλή για τη χώρα.

Το ποσοστό αυτό, μάλιστα, είναι αυξημένο κατά 9 μονάδες σε σχέση με αντίστοιχη έρευνα του Σεπτεμβρίου του 2019 όταν τότε το 56% έλεγαν ότι «οι μετανάστες αποτελούν απειλή για τη χώρα και πρέπει να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο».

Στον αντίποδα το 21% απαντά ότι η παρουσία των αλλοδαπών στη χώρα είναι αναπόφευκτη λόγω των διεθνών και γεωπολιτικών εξελίξεων ενώ μόλις ένα 10% συμφωνεί με τη φράση ότι οι αλλοδαποί μπορούν να αποτελέσουν και ευκαιρία για τη χώρα αν ενσωματωθούν αποτελεσματικά.

Στην έρευνα 9 στους 10 κατοίκους των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου εκτιμά ότι οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές έχουν επηρεάσει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά την περιοχή τους.

Στα υπόλοιπα ερωτήματα της έρευνας που διεξήχθη σε δείγμα 1.203 ατόμων από τις 11 έως τις 13 Φεβρουαρίου:

– Το 56% εκτιμά ότι κανένα αντισταθμιστικό μέτρο δεν μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση

– Το 70% αισθάνεται μεγάλη ανασφάλεια

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

– Το 45% θεωρεί ότι οι αυξημένες ροές οφείλονται στο «αρκετά δεκτικό« καθεστώς που επικρατεί στην Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.